Cautare
, Editor Coordonator

ForbesCars |
|

Galeria cu superlative

Limuzinele Rolls-Royce vorbesc propria limbă. Posesorul de Rolls este The Patron și stă în The Suite, unde accesul se face prin The Embrace. Cuvintele provin din vocabularul comun al limbii engleze, doar sensul este ușor diferit. După cum și mașina în sine a fost dintotdeauna la fel cu oricare alt automobil cu patru roți și volan, și totuși atât de diferită.
 aboneaza-te
SKY_6227x

Phantom and Phasma

În filmul de prezentare a celei de-a opta generații Rolls-Royce Phantom, actrița Gwendoline Christie (Brienne din Tarth în Game of Thrones sau Captain Phasma în Star Wars – The Force Awakens), se distrează de minune spălând Phantom-ul cu furtunul, în timp ce poartă o salopetă foarte stylish și tocuri care adaugă 10 cm la cei 191 cu care doamna a fost binecuvântată. Fantoma s-a murdărit fiindcă s-a jucat în nisip, pe plajă, în timp ce Phasma se lua la întrecere cu valurile pe o placă Rolls-Royce. Mesajul filmului: regulile sunt rescrise.

The Architecture of Luxury

Dar să studiem noul Phantom cu ajutorul dicționarului Rolls-Royce. Capitolul 1: Cuvinte noi. The Architecture of Luxury este un cadru de aluminiu conceput de inginerii Rolls-Royce, pe baza căruia vor fi carosate viitoarele modele începând cu prezentul Phantom. Structura este astfel concepută încât să poată fi adaptată cu ușurință noilor concepte, indiferent de dimensiuni, greutate sau putere. Datorită ei, noul Phantom are o caroserie cu 30% mai rigidă comparativ cu vechea generație.

Magic Carpet Ride 2.0

Confortul la rulare este unul dintre principiile fundamentale ale filosofiei Rolls-Royce, iar covorul fermecat este formula care descrie inspirat felul în care aceste automobile planează peste denivelări. Phantom beneficiază de o suspensie pneumatică inovatoare și de sisteme de ultimă generație de asistență la rulare, ceea ce permite ținerea vibrațiilor sub control. Suspensia face milioane de calcule pe secundă și ajustează în timp real sistemul de control al amortizoarelor.

The most silent motor car in the world

Capitolul 2. Superlativele. Cei care au parcurs bibliografia obligatorie pentru automobiliștii amatori știu că Phantom este cea mai bună mașină din lume. Acum este și cea mai silențioasă, deși este propulsată de un motor cu 12 cilindri așezați în V. Phantom este antifonat peste tot cu o substanță insonorizantă de 6 mm grosime. Podeaua și peretele despărțitor dintre habitaclu și motor sunt antifonate suplimentar cu un strat dublu de aliaj în care a fost introdusă spumă insonorizantă. Capota, portierele și compartimentul pentru bagaje sunt căptușite cu materiale care reduc vibrațiile și zgomotul. Un total de 130 kg de materiale de antifonare face din Phantom cea mai silențioasă mașină din lume. Nu în ultimul rând, RR a colaborat cu furnizorii de anvelope pentru a dezvolta cauciucurile Silent Seal, care conțin în interior o spumă care absoarbe zgomotul produs de cavitatea anvelopei și reduce zgomotul produs de acestea cu 9 decibeli.

The Embrace

Îmbrățișarea (the embrace) este formula plastică de descriere a modului în care se face accesul în mașină: portierele spate se deschid invers și, după ce pasagerii s-au urcat, pot fi închise de șofer cu o simplă atingere a unui senzor aflat în mânerul ușii.

The Suite

The Patrons au posibilitatea de a alege dintr-o varietate de fotolii. Acestea se află în The Suite – spațiul pentru pasageri, locurile din spate. Indiferent de configurația aleasă, scaunele permit un anumit grad de rotație, astfel încât ocupanții lor pot purta o conversație îndelungată fără să-i apuce durerile de gât.

The Gallery

În secolul al 18-lea erau la modă miniaturile: patronii artelor comandau miniaturi ale tablourilor favorite pentru a le putea lua cu ei când călătoreau. Planșa de bord a noului Phantom este pânza albă pe care The Patron o poate personaliza cu o creație a artistului favorit.

ROLLS-ROYCE PHANTOM LA CASA TIMIȘ. Tradiția britanică întâlnește ospitalitatea românească la Casa Timiș, vechi conac boieresc din balconul căruia putea fi admirat, la 1925, alaiul mașinilor de epocă, la volanul cărora se aflau membrii familiilor Cantacuzino, Ghica sau Lahovary. Înconjurat de 30 de hectare de vie, conacul de la Chițorani este un portal către extravaganța românească interbelică. În cramă, pe terasă sau în restaurant, servirea mesei este un ritual în care meniul tradițional este interpretat în repertoriu gourmet. 70 de oaspeți pot fi găzduiți aici, sau pot fi organizate evenimente pentru până la 200 de persoane.

Foto: Marius Michailov & 3435 Studio

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii