Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Gâlceavă diplomatică între Franța și China

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, l-a convocat pe reprezentantul diplomatic chinez după ce pe website-ul ambasadei Chinei au fost publicate articole critice la adresa modului în care Occidentul abordează criza provocată de noul coronavirus. „Anumite voci din rândul reprezentanților ambasadei Chinei nu sunt în ton cu buna relație bilaterală dintre țările noastre", a declarat Jean-Yves Le Drian.
coronavirus covid-19

Printre altele, articolele sugerează că țările vestice și-au lăsat pensionarii să moară în căminele de bătrâni.

Disputa diplomatică dintre cele două țări a luat amploare ieri, după ce, în timpul audierii ministrului Le Drian în Parlament, senatorii francezi au vrut să afle de ce articolele incriminate continuă să se afle pe site-ul ambasadei, deși trimisul Chinei a fost convocat la Ministerul francez al Afacerilor Externe.

Articolele în limba franceză fac parte dintr-o serie de mesaje și postări prin care ambasada chineză susține poziția critică a Beijingului față de modul în care Occidentul a abordat pandemia de coronavirus. Disputa vine într-un moment sensibil, de vreme ce Parisul încă așteaptă livrarea unei comenzi de 600 de milioane de măști de protecție din China.

Președinția franceză și ministrul de externe au fost inițial precauți în a replica, însă cum nemulțumirea în rândul elitei politice francize a escaladat, ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian l-a convocat pe ambasadorul chinez pentru a-și exprima dezaprobarea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii