Cautare
, Contributor

Shopping |
|

Galateca, prima galerie de artă premiată la Anuala de Arhitectură București

Galateca-7.jpg
Ordinul Arhitecților din România, filiala București, a anunțat aseară proiectele câștigătoare ale ediției 2013 a Anualei de Arhitectură București. Printre acestea se află și galeria bucureșteană Galateca, redeschisă în decembrie 2012.

Galeriei Galateca i s-a decernat, în premieră, distincția Președintelui Ordinului Arhitecților din București în cadrul Anualei de Arhitectură, ediția a XI-a, desfășurată între 17 iunie și 1 iulie 2013.

Prima galerie de artă aplicată din București a fost redeschisă în decembrie 2012 într-o amenajare semnată de arhitectul Radu Teacă, împreună cu o nouă echipă curatorială. La elaborarea proiectului au participat și arhitecții Peter Marx și Raluca Velescu. Spațiul pornește de la conceptul de carte, cu pereți care se deschid și se închid asemeni coperților unei cărți. Predomină albul, totul fiind gândit fluid și flexibil, cu accent pe luminozitate.

Joi, la orele 19:00, Galateca va găzdui vernisajul expoziției „Măiastra – Povestea nespusă a iei”. Organizată în perioada 20 iunie – 25 august, în parteneriat cu comunitatea online La Blouse Roumaine, manifestarea va fi centrată pe povestea iei, exemplificată prin legende, tradiții și datini. Sunt incluse mai multe evenimente, cea mai puternică semnificație simbolică având-o ,,Ziua Universală a Iei”, în noaptea de Sânziene, 23 iunie.

Clic aici pentru un review al galeriei și al magazinului din cadrul acesteia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii