FacebookTwitterLinkedIn

Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Camera de Comerț Americană în România (AmCham) au premiat aseară, la Gala Oameni pentru Oameni, donațiile și acțiunile de voluntariat care au avut cel mai mare impact în ultimul an: de la tratament pentru copii cu autism la susținerea protestelor civice ale cartierelor, de la cursuri de arhitectură pentru copii, la case pentru familii fără adăpost sau laboratoare pentru diagnosticarea la timp a leucemiei. Anul acesta, impactul celor 145 de premianţi şi nominalizaţi a însemnat donaţii şi voluntariat în valoare totală de 14,8 milioane euro.

Gala Oameni pentru Oameni recunoaște atât faptele generoase  ale persoanelor, cât şi pe cele ale companiilor, inovaţia şi profesionalismul în domeniul strângerii de fonduri în rândul organizaţiilor neguvernamentale şi al voluntarilor lor.

Vezi aici celelalte fapte generoase sau cum poți fii generos și premiat

Printre oamenii de afaceri și managerii premiați s-au numărat Cosmin Alexandru și Steven van Groningen. Gala a premiat GDF Suez Energy România pentru sponsorizarea de 2 milioane lei care a permis Asociației Dăruiește Viață să modernizeze laboratoarele de diagnostic din Institutul Clinic Fundeni și să convingă autoritățile să modifice legislația pentru a asigura continuitatea și durabilitatea acestui program. Aceasta a fost considerată Cea mai de impact intervenție a unei companii.

Premiul de excelență a fost acordat HOSPICE Casa Speranței, cu o activitate de 22 de ani. Numai în 2013 au ajutat 2672 de copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile, iar în 2014 au deschis un hospice în București.

Gala este organizată de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, un grup de profesionişti care promovează cultura filantropică prin educaţie şi dezvoltarea de instrumente de strângere de fonduri, şi AmCham, Camera de Comerţ Americană în România.  În cei 11 ani de existență a Galei, au fost nominalizate peste 1.000 de persoane şi instituţii și suma totală a donațiilor a crescut de la 4 milioane de euro în 2003 la 14,8 milioane în 2014.