FacebookTwitterLinkedIn

Acum un an, Anchor Grup anunța o renovare ”din temelii”, la propriu, a primelor două malluri bucureștene (București Mall a fost ianugurat în 1999, iar Plaza România cinci ani mai târziu). Investiția se ridica la 50 de milioane de euro, iar transformările urmau să fie spectaculoase.

Aflați mai multe și vedeți o GALERIE FOTO cu proiectul anunțat anul trecut

”O cercetare mai profundă a pieței ne-a arătat că e mai bine să rămânem la dimensiunile actuale pentru moment și să facem eforturi să devenim, în acest spațiu, mai atenți și mai prietenoși cu clienții și partenerii noștri. În cazul nostru, vrem ca dimensiunea să nu conteze”, spune astăzi Răzvan Gaiță, manager general al grupului din mai 2013, precizând că investițiile necesare se ridică la 25 de milioane de euro.”Este deja stabilit că București Mall se va defini prin fashion, iar Plaza România se va poziționa ca un mall de familie. ”

În plus, oficialul Anchor Grup a mai spus că o parte din Plaza România (10.000 din cei 40.000 de metri pătrați ai mallului) vor fi transformați în spații de birouri. Acestea vor completa cei 33.000 de metri pătrați (suprafață brută) existenți în Anchor Plaza, clădire de birouri situată în proximitatea mallului.

Răzvan Gaiță spune că vizează un grad de ocupare de 100% peste doi ani, când sunt programate să se încheie lucrările de renovare întimpul cărora cele daouă malluri vor continua să funcționeze. În prezent, o parte din spațiile comerciale din București Mall sunt neocupate. ”Avem nevoie de un procent liber care să permită renovarea, în condițiile în care centrul comercial va funcționa în timpul acesteia”, precizează Răzvan Gaiță.