Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Gabriela Matei este noul general manager al Microsoft România

Începând cu 1 iulie 2016 Gabriela Matei va ocupa funcția de general manager al Microsoft România, înlocuindu-l, astfel, pe Kostas Loukas, care preia un nou rol în cadrul organizației Microsoft din Europa Centrală și de Est (CEE).
Gabriela Matei

În noua sa funcție, Gabriela va raporta Președintelui Microsoft CEE, fiind totodată membru al Board-ului Executiv al Europei Centrale și de Est.

Începând din ianuarie 2014, Gabriela a condus operațiunile Microsoft România pentru segmentul firmelor mici și mijlocii, precum și ecosistemul de parteneri prin care Microsoft își valorifică oferta pe piața locală, ecosistem care înglobează în prezent peste 1700 de parteneri activi.

Kostas Loukas, Microsoft România: „România are una dintre cele mai mari creșteri dintre filialele Microsoft”

Între anii 2012 și 2014, în calitate de Cloud Director, a pus la punct și a implementat strategia de cloud a Microsoft România.

Înainte de a se alătura Microsoft România, Gabriela a lucrat pentru Vodafone România peste 15 ani, unde a avansat până la funcția de Chief Commercial Officer, Enterprise Unit, fiind membru al Board-ului Vodafone România. Gabriela Matei este absolventă a Universității Politehnice din București.

Tranzacție istorică: Microsoft cumpără LinkedIn pentru 26,2 miliarde de dolari

„Noul rol îmi va oferi noi posibilități de a contribui la accelerarea strategiei Microsoft în România și am încredere în impactul pe care tehnologia îl poate avea în creșterea competitivității mediului de afaceri românesc.” , a declarat Gabriela Matei.

Gabriela Matei preia funcția de la Kostas Loukas, care a condus Microsoft România în ultimii trei ani. În mandatul său, Microsoft România a cunoscut o creștere de 22%, segmentul de consumer fiind principalul contribuitor la această creștere. De asemenea, veniturile generate de Cloud s-au triplat, iar contribuția acestuia la cifra de afaceri a companiei a crescut de la câteva procente la 30%. 

Violeta Luca, Microsoft România: „Inovația a devenit modul de a ține pasul sau a fi înaintea timpurilor”

Kostas Loukas_2676

„Mă simt norocos și privilegiat de a fi avut oportunitatea să lucrez cu această echipă minunată, într-o cultură atât de distinctă și dinamică – e ceea ce a făcut acești ani cu adevărat speciali.”, a declarat Kostas Loukas.

Începând cu 1 iulie, Kostas Loukas va prelua rolul de General Manager pentru Sectorul Public pe Europa Centrală și de Est.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii