FacebookTwitterLinkedIn

În deschiderea ședinței de azi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Gabriela Firea: „Îi asigur pe toți bucureștenii care sunt racordați la sistemul centralizat de termoficare că nu vor avea sub nicio formă de suferit, deci factura nu se va majora la întreținere, la apă cală și căldură, ca urmare a faptului că regia de termoficare a municipiului a solicitat Consiliului General o majorare a tarifului cu 32%, tarif care nu a mai fost ajustat din 2011, regia aflându-se în procedură de insolvență”.

Primarul general a precizat că RADET București a solicitat majorarea tarifului cu 32%, pentru că au crescut prețurile la materiile prime și la utilități.

În această situație, Primăria va majora subvenția, astfel încât cetățenii nu vor resimți creșterea tarifului.

„În perioada care s-a scurs din 2011 și până acum, de când nu a mai fost ajustat acest tarif, care nu se va resimți în buzunarul cetățenilor pentru că Primăria Generală va majora subvenția, au crescut prețurile pentru materiile prime. De asemenea, au crescut exponențial prețurile la utilități. Nu putem lăsa în continuare ca o regie să suporte, prin costurile proprii și în prețul de exploatare, toate aceste majorări care s-au făcut din 2011 până acum”, a spus Firea.

CITEȘTE ACUM: O CARTE DESPRE POPULARITATE, SUCCES, HITURI ȘI AUDIENȚĂ