Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Gabriel Zbârcea

Gabriel Zbarcea.jpg
Avere: 14–15 milioane de euro Vârsta: 37 de ani Reşedinţa: Bucureşti Domenii: Avocatură

Gabriel Zbârcea poate spune că a trecut cu bine de anul 2009, un an în care piaţa de avocatură a înregistrat scăderi. Totuşi, Ţuca Zbârcea&Asociaţii, unde Zbârcea e unul din cei doi Managing Partners, a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 4,2 milioane de euro, până la 22,7 milioane euro şi un profit de 13,2 milioane de euro. Practic, aceste rezultate plasează casa de avocatură Ţuca Zbârcea&Asociaţii pe primul loc pe piaţa românească după volumul de încasări.

Mai mult, societatea de avocatură a fost declarată de către publicaţia Financial Times „Cea mai inovatoare casă de avocatură din Europa Continentală“ în 2009. Societatea a câştigat anul trecut litigiul pentru România, care se afla în procesul de arbitraj internaţional derulat în faţa Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) şi iniţiat de EDF Services Ltd.

De asemenea, firma a asistat grupul CEZ în achiziţia pachetelor minoritare de acţiuni deţinute de Fondul Proprietatea şi Electrica în CEZ Distribuţie şi CEZ Vânzare prin exercitarea mecanismului de „call-option“ prevăzut de contractul de privatizare încheiat pentru Electrica Oltenia S.A. în 2005. Aceasta a fost considerată una dintre cele mai mari tranzacţii din domeniul energiei.

Casa de avocatură din care face parte Zbârcea are o echipă formată din 80 de avocaţi în cadrul biroului din Bucureşti, dar este şi singura firmă de avocatură independentă din România cu prezenţă în Spania. De asemenea, societatea deţine un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea&Asociaţii, precum şi o reţea de parteneriate în principalele oraşe ale României. Gabriel Zbârcea este pasionat de tenis. Este căsătorit şi are trei copii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii