Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Gabriel Zbârcea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Gabriel Zbârcea Avere: 15-16 milioane de euro Varsta: 38 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Avocatură  

Co-managing partner al liderului pieţei de avocatură corporatistă locală, Ţuca Zbârcea & Asociaţii (TZA), Gabriel Zbârcea face şi el parte din grupul avocaţilor care şi-au început cariera din avocatură în firma lui Gheorghe Muşat. Parcursul său însă se deosebeşte de cel al avocaţilor care au plecat din Muşat & Asociaţii pentru a-şi înfiinţa propriile case de avocatură.

În 2005, în timp ce piaţa serviciilor avocaţiale atingea perioada sa de boom, an în care Florentin Ţuca şi alţi şapte parteneri plecau din Muşat şi fondau firma Ţuca & Asociaţii, Zbârcea îşi suspenda poziţia din Baroul Bucureşti şi trecea în mediul public, la cârma Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS). Deşi nu a durat prea mult, experienţa a fost una puternică: Zbârcea a fost preşedinte al Comisiei de Privatizare a BCR şi, pentru o lună de zile, chiar la începutul lui 2005, a fost consilierul premierului Tăriceanu. Însă trecerea dintr-un mediu privat, concurenţial şi dinamic, aşa cum era (şi încă mai este) avocatura de business, într-un mediu rigid cum era AVAS nu putea să dureze.

Aşa că, la încheierea mandatului său la AVAS, chiar la începutul lui 2006, Zbârcea se alătura lui Florentin Ţuca (bunul său prieten şi naşul, atât de cununie, cât şi al celor trei copii ai săi) şi celorlalţi parteneri în firma care avea să înregistreze cea mai mare şi mai spectaculoasă creştere din avocatura de business locală.

Astăzi, la cei 38 de ani ai săi, Zbârcea poate spune şi el – la fel ca ceilalţi avocaţi cunoscuţi sau foarte cunoscuţi – că a pus umărul la modelarea unei pieţe avocaţiale văzută bine chiar şi din afara ţării (dacă ne gândim la distincţiile şi premiile pe care TZA şi marile firme locale le primesc, la nivel regional, în fiecare an). Şi el pasionat de tenis şi de sport (pare un musai dacă eşti avocat al TZA), Zbârcea se pregăteşte de o perioadă intensă la finele lui 2011 şi începutul lui 2012, când se aşteaptă o decizie în de-acum celebrul proiect de exploatare a minereurilor de aur şi argint de la Roşia Montană. TZA a asistat Gabriel Resources/Roşia Montană Gold Corporaţion – RMGC – în dezvoltarea proiectului, iar Zbârcea, care este specializat, printre altele, în energie şi resurse naturale, coordonează dosarul de lucru.

Vezi care era averea lui Gabriel Zbârcea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii