FacebookTwitterLinkedIn

Ultimul an i-a adus adus consilierului local Gabriel Surdu şi veşti bune, dar şi unele dure. În timp ce cariera politică a omului de afaceri din Iaşi ia un avânt considerabil, pe plan personal anul 2011 a fost marcat de dispariţia fratelui, Victor Surdu (cunoscut publicului prin prisma activităţii sale politice şi a mariajului cu Angela Similea).

„Am fost alături tot timpul unul de altul, într-o viaţă plină de suişuri şi coborâşuri. E o grea pierdere pentru familia noastră. Victor a obţinut performanţe deosebite şi a muncit foarte mult. Poate şi de asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat, că n-a avut grijă de el. S-a dus de tânăr, la doar 63 de ani, în timp ce părinţii şi bunicii noştri au trăit peste 80 de ani“, declara pentru presa locală în luna aprilie Gabriel Surdu, la aflarea veştii despre fratele său.În ceea ce priveşte realizările politice ale omului de afaceri ieşean, la începutul anului acesta devenea noul lider al grupului PD-L din cadrul Consiliului Municipal Iaşi. Ba mai mult, în acel moment se vehicula faptul că Surdu ar putea fi propus pentru funcţia de viceprimar al municipiului.Potrivit ultimei declaraţii de avere postate pe site-ul Consiliului Local Iaşi, Surdu deţine patru hectare de teren intravilan în Bârnova, 2,5 hectare de teren intravilan în Iaşi, 11.000 de metri pătraţi de teren forestier (o moştenire), precum şi 22.000 de metri pătraţi de teren intravilan, în Suceava. Totodată, Surdu are o serie de apartamente, case de locuit şi spaţii comerciale în Iaşi şi Suceava, precum şi o colecţie de bijuterii în valoare de 155.000 de euro şi una de ceasuri, a cărei valoare este estimată la 110.000 de euro.

Tot în acest an, Surdu a fost reales în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi dinIaşi. Mandatul de încă cinci ani vine dupăalţi zece ani în care omul de afaceri a condus filiala ieşeană. Gabriel Surdu este acţionar în cadrul companiilor Terramold Invest, Terramold Medical, Forest Hills Gardens, Terramold şi Avand.

Vezi care era averea lui Gabriel Surdu în 2010