FacebookTwitterLinkedIn

UPDATE: Puiu Popoviciu – condamnat definitiv, miercuri, de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” – a fost dat în urmărire naţională, în condiţiile în care nu a fost găsit la locuinţa sa, iar joi Poliţia urmează să ceară instanţei emiterea unui mandat european de arestare pe numele acestuia, întrucât există informaţii certe că omul de afaceri a părăsit ţara, au declarat pentru News.ro surse apropiate anchetei.

Conform surselor citate, omul de afaceri ar fi plecat din România recent, în condiţiile în care pe numele său nu exista nicio restricţie.

Gabriel Popoviciu este unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri din România și este sua a fost implicat în afaceri cu restaurante, hoteluri și spaţii comerciale care generau venituri de 150 de milioane de euro, anual.

VEZI AVEREA LUI GABRIEL PUIU POPOVICIU!

Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de magistraţii instanţei supreme, la şapte ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”. Alături de el au mai primit pedepse definitive alte zece persoane. În prima instanţă, Popoviciu fusese condamnat la nouă ani de închisoare cu executare.

Ioan Nicolae Alecu a primit şase ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Andrei Mihai Bejenaru a primit 6 ani de închisoare, iar Ştefan Diaconescu a primit o condamnare de 5 ani.

Cornel Ilie Şerban, fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne, a primit doi ani şi şase luni de închisoare. Petru Pitcovici, fost şef Divizie Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

Popoviciu este acuzat de fapte de coruptie în legatură cu asocierea firmei sale, SC Băneasa Investments SA, cu Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară din București, pentru un teren de 224 de hectare.

Judecarea în dosarul „Ferma Băneasa” a început în decembrie 2012. Procurorii au arătat în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 2000 – 2004, Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu, „în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

VEZI AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR PENTRU COPII ȘI TINERET – IULIE 2017