Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Gabriel Oprea

Avere: 9-10 milioane de euro Vârstă: 49 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Imobiliare

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, decorat cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de cavaler şi Ordinul Naţional Credincios în grad de cavaler, are un important portofoliu imobiliar. Potrivit ultimei declaraţii de avere, Oprea deţine opt imobile de locuit în Capitală, oraşul Voluntari, Mangalia şi Predeal, precum şi o serie de terenuri.

El deţine două autoturisme – un Volkswagen fabricat în 2006 şi un Mercedes din 2007. În declaraţia sa de avere, ministrul a mai scris că a dobândit, în perioada 1985-2007, bijuterii în valoare de 10.000 de euro, precum şi în perioada 1986-2005, o serie de picturi, statuete şi icoane în valoare de 50.000 de euro. Gabriel Oprea este căsătorit şi are doi copii. Parcursul politic al fostului ofiţer în Ministerul Apărării Naţionale în perioada 1983-1990 a fost unul de invidiat.

De la funcţia de Secretar de Stat în Administraţia Naţională a Rezervelor Statului, ocupată în 2001, până la funcţia de ministru, Oprea a bifat şi postul de prefect. Doctor în Drept, Oprea este din 2008 profesor universitar, conducător de doctorat în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii.

Gabriel Oprea a fost membru PSD până în ianuarie 2009, când conducerea partidului aflat atunci la guvernare a hotărât să îi retragă ministrului sprijinul politic, după o serie de controverse. El a fost acuzat că a făcut numiri pentru funcţiile de secretari de stat bazate pe carnetul de partid.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii