Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Gabriel Comănescu – 500 Miliardari Ediția 2011

Gabriel_Comanescu12.jpg
Nume: Gabriel Comănescu Avere: 500-520 de milioane de euro Varsta: 44 de ani Resedinta: Constanța Domeniu/Companie: Extracție petrol și gaze, turism, foraj marin Pasiuni: masini de epoca, ambarcatiuni

A preluat în urmă cu cinci ani foste platforme maritime ale statului şi a investit sume semnificative. Astăzi, câştigă licitaţii internaţionale în defavoarea unor nume mari din domeniu. La numai 44 de ani, Gabriel Comănescu este printre cei mai prosperi oameni de afaceri din ţară. După ce la începutul anului a deschis o reprezentanţă în Kazahstan, omul de afaceri constănţean şi-a extins ulterior businessul până în apele naţionale mexicane. Grup Servicii Petroliere, parte a grupului Upetrom, deţinut de Comănescu a câştigat în 2011 o licitaţie internaţională, în urma căreia două platforme de foraj marin ale companiei vor fora în Mexic. Licitaţia a fost organizată de cea mai mare companie de petrol mexicană, Pemex, iar la ea au participat jucători mari din industria de profil. Comănescu a decis astfel ca platformele GSP Atlas şi GSP Orizont să fie relocate din zona Golfului Persic către Mexic, costurile ridicându-se la 10 milioane de dolari. Fondurile necesare acestei extinderi vor proveni din împrumuri bancare.

„Cele două platforme se află în contract de foraj de lungă durată din lunile mai-iunie. Pentru modernizarea lor, societatea a investit din momentul achiziţionării şi până în prezent 66,5 milioane de dolari“, a spus Comănescu. În ultimii doi ani, Grup Servicii Petroliere a investit peste 140 de milioane de dolari (aproximaaproximativ 100 de milioane de euro, în acest moment) în achiziţia de echipamente moderne şi construcţia de nave tehnice destinate activităţilor de construcţii marine.

La acestea, omul de afaceri de la malul mării adaugă alte investiţii în modernizarea flotei de platforme de foraj, în construcţia şi dezvoltarea facilităţilor portuare ale companiei din bazele Agigea şi Midia, dar şi în centrul de regătire GSP Training Center. Pentru acesta din urmă grupul condus de el a alocat peste şapte milioane de euro, iar Centrul are ca scop pregătirea propriilor angajaţi, dar şi pregătirea angajaţilor altor companii din domeniul forajului marin. În prezent, GSP mai derulează lucrări pentru companii internaţionale importante, precum Gazprom (Rusia), TPAO (Turcia), Melrose Resources (Anglia) şi Agenţia Europeană pentru Siguranţă Maritimă.

Comănescu a intrat în afacerile cu petrol încă din 1999, când a cumpărat companiile de foraj pe uscat Foserco şi Aquafor de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). El a încheiat, în 2004, primul contract pentru foraj maritim, iar peste doi ani, în 2006, a preluat platformele maritime ale Petrom (Atlas, Fortuna – vândută în2006 –, Jupiter, Orizont, Prometeu şi Saturn), în cadrul unei tranzacţii estimate la 100 de milioane de euro.Comănescu este colecţionar de maşini de epocă, pe care le expune la diverse evenimente alături de alţi împătimiţi de gen, precum Radu Mazăre sau Elan Schwartzenberg. Omul de afaceri este, totodată, şi proprietarul unui velier pe care îl foloseşte mai mult pentru a plimba turiştii cazaţi la Hotelul Vega din Mamaia.

Vezi care era averea lui Gabriel Comănescu în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii