Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Gabriel Biriş, iniţiatorul proiectului de modificare a Codului Fiscal, şi-a dat demisia

Secretarul de stat de la Finanţe Gabriel Biriş şi-a dat demisia joi dimineaţă, după scandalul legat de o eventuală modificare a Codului Fiscal, premierul Dacian Cioloş acceptând-o, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, potrivit Mediafax. 
??????????????????????????????????????????????????????????????????

”În această dimineaţă a ajuns la premierul Dacian Cioloş demisia domnului Biriş din funcţia de secretar de stat, iar premierul a acceptat această demisie. Domnul Biriş are o experienţă în mediul privat de afaceri şi cu experienţa dumnealui a venit cu mai multe propuneri bune de-a lungul timpului, a coordonat proiecte care a condus la măsuri reparatorii ale Codului Fiscal şi acordarea de facilităţi pentru a stimula economie. Pentru aceste lucruri premierul i-a mulţumit dlui secretar de stat Gabriel Biriş. În acelaşi timp, Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern. Din păcate, dl. Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest guvern nu şi le asumă”, a detaliat purtătorul de cuvânt.

Liviu Iolu a mai spus că Guvernul nu are în plan majorări de taxe.

”În primul rând, cum a spus şi ministrul Finanţelor, acest Guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator, persoanele fizice autorizate cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar în perioada următoare MFP va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice’, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

vezi și: https://www.forbes.ro/proiect-de-modificare-cas-angajatorul-nu-mai-este-obligat-sa-plateasca-niciun-fel-de-contributie-sociala-conditii-normale-de-lucru-67963

https://www.forbes.ro/ministrul-finantelor-anca-dragu-cresterea-taxelor-nu-fost-luata-considerare-67976

 

sursă foto: dreamstime.com  © Marian Mocanu

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii