Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

G7: Trump vrea să invite și alte state

Președintele SUA, Donald Trump plănuiește extinderea Grupului celor 7 lideri și dorește amânarea acestui summit până la toamnă, chiar după alegerile din noiembrie, informează Bloomberg.  
 aboneaza-te
President Trump Participates in an Opening Up America Again Roundtable, Washington, District of Columbia, USA - 29 Apr 2020

Președintele SUA, Donald Trump plănuiește extinderea Grupului celor 7 lideri și dorește amânarea acestui summit până la toamnă, chiar după alegerile din noiembrie, informează Bloomberg.

Trump a declarat pentru reporterii Air Force One că ar dori să adreseze o invitație la summit și liderilor din Rusia, India, Australia și Coreea de Sud, numind actuala configurație a întâlnirii ca fiind “învechită”. Președintele SUA plănuiește să întregească summitul cu liderii statelor  care au fost cel mai greu încercate de pandemia de coronavirus, discutând astfel și viitorul Chinei, relatează reprezentantul Casei Albe, Alyssa Farah.

China, lider mondial economic, nu a fost pe lista statelor invitate de Donald Trump să participe la Summit din cauza tensiunilor dintre Washington și Beijing cu privire la monopolul asupra Hong Kong. Președintele Statelor Unite ia în considerare lansarea unei invitații către Australia, care împărtășește opinia SUA , învinovățind China pentru răspândirea epidemiei de coronavirus.

O invitație care ar stârni controverse ar fi cea trimisă către Rusia. În 2014, după anexarea Crimeei, Rusia a fost exclusă din Grupul celor 8 state. Cu toate acestea, Trump cântărește situația, gândindu-se dacă invitarea Rusiei ar fi o decizie cumpătată. Summitul ar putea avea loc în weekendul înainte de sau după Adunarea Generală a ONU care e programată să înceapă, în regim de întâlnire online, pe 15 septembrie și să se desfășoare până la 30 septembrie.

“Poate o voi face după alegeri. (…) Deci ar putea fi un summit G-10 sau G-11, și ar putea să aibă loc după alegeri”, a mai declarat Donald Trump. Alegerile prezidențiale în SUA vor avea loc pe 3 noiembrie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii