FacebookTwitterLinkedIn

„Intenționăm să dezvoltăm Colt în continuare. În primă fază ne propunem să folosim capacitatea de rezervă pentru asamblarea produselor CZ, iar în faza următoare, să dezvoltăm producția. Vrem să creștem capacitatea de producție a Colt, atât prin utilizarea lanțului de aprovizionare existent, cât și prin achiziționarea de utilaje”, a răspuns la întrebarea Forbes România, Lubomír Kovařík, președintele CZG – Česká zbrojovka Group SE, cu privire la direcțiile de investiții ale CZG din perspectiva noii fuziuni.

Pentru că cele două companii își completează reciproc portofoliul de produse, Colt este specializat în arme de calibru mic, inclusiv mai multe produse iconice și produce revolvere de renume mondial, Česká zbrojovka, pe de altă parte, produce o gamă largă de arme lungi (carabine), procesul de integrare va consta în acțiuni concrete pentru a consolida atât brandurile CZ, cât și cele Colt.

„În etapa următoare, vom aborda posibilitățile de fabricare de noi produse”, a mai completat Lubomír Kovařík.

În ceea ce privește sinergiile comerciale, ambele companii vor putea beneficia de rețelele proprii de vânzări și distribuție în Statele Unite și la nivel global. CZG este reprezentat pe piața locală de către compania SC Material Group din Oradea.

CZG a achiziţionat 100% din acţiunile Colt pentru 180 milioane de euro şi prin emiterea a 1.098.620 acţiuni ordinare a CZG. În prezent, în urma fuziunii, cele două companii au ajuns la un număr de peste 2.000 de angajați în Republica Cehă, SUA, Canada și Germania.