Cautare
, Contributor

Forbes.com

Telecom |
|

Fundația Vodafone lansează „Mobile for Good”

vodafone.JPG
Fundația Vodafone a lansat „Mobile for Good”, cel mai amplu program din România care folosește tehnologiile mobile pentru a îmbunătăți viața persoanelor dezavantajate sau a celor cu probleme de sănătate.

Cu o investitie de aproximativ 500.000 de Euro din partea Fundatiei Vodafone si beneficiind de accesul la reteaua si serviciile Vodafone, “Mobile for Good” debuteaza cu programe speciale care vin in sprijinul a 3 categorii de beneficiari: persoanele bolnave de diabet, batranii care au nevoie de ingrijire la domiciliu si sportivii cu dizabilitati intelectuale.

„Odata cu lansarea programului Mobile for Good, Fundatia Vodafone vine in sprijinul a 3 comunitati de beneficiari, folosindu-se de puterea comunicatiilor mobile pentru a le imbunatati viata. Tehnologia ne poate ajuta sa ne monitorizam starea de sanatate, oriunde si oricand. Astfel, prin cele 3 proiecte pilot, 750 de beneficiari vor folosi echipamente si servicii de comunicatii dedicate si vor avea acces gratuit la aplicatii pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sanatatii”, a spus Florina Tanase, Senior Director Regulatory, Legal and corporate Affairs.

Cele trei proiecte pilot sunt derulate in parteneriat cu Fundatia Special Olympics, Asociatia Caritas Alba-Iulia si Asociatia React, timp de un an de zile.

Proiectul dezvoltat pentru sportivii cu dizabilitati intelectuale are ca scop imbunatatirea starii de sanatate si a conditiei fizice a sportivilor Special Olympics, cu scopul integrarii lor sociale si a cresterii performantelor sportive. In prezent, sportivii cu dizabilitati primesc o varietate de servicii de sanatate prin consultatiile si recomandarile ce se efectueaza gratuit, de catre specialisti voluntari cu ocazia competitiilor sportive. Numeroase afectiuni cu un grad ridicat de severitate sunt descoperite la aceste evaluari, pentru prima data.  Recomandarile sportivilor sunt scrise pe formulare de hartie sau transmise verbal si de cele mai multe ori aceste recomandari se pierd.

Prin programul „Mobile for Good”, 100 de sportivi cu dizabilitati vor avea acces gratuit la o aplicatie pe telefonul mobil, pentru monitorizarea sanatatii in cadrul competitiilor sportive. Cu ajutorul acestei aplicatii, sportivii sunt instiintati telefonic sau prin SMS, in legatura cu recomandarile pe care trebuie sa le urmeze in urma controalelor medicale. Tot prin programul „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone ofera voluntarilor Special Olympics tablete Vodafone pentru introducerea informatiilor medicale in aplicatie.

Al doilea proiect pilot se adreseaza unui numar de 500 de persoane care sufera de diabet de tip 1 (insulino-dependenti) si de tip 2, din toata tara, si este dezvoltat in parteneriat cu Asociatia React. Prin programul „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone pune la dispozitia beneficiarilor, gratuit, kit-ul „Controlin” cu ajutorul caruia, diabeticii isi vor putea monitoriza zilnic glicemia. Kit-ul „Controlin” contine un glucometru de ultima generatie cu Bluetooth incorporat, consumabile pentru un an de zile si acces la o aplicatie pe telefonul mobil. Aplicatia poate fi descarcata gratuit, de pe site-ul www.controlin.ro cu ajutorul unui cod unic pe care il vor primi cei selectati in program. Incepand de astazi, persoanele cu diabet care doresc sa se inscrie in program, trebuie sa completeze formularul disponibil pe www.controlin.ro. Selectia va fi realizata de catre o comisie formata din medici diabetologi, nutritionisti si reprezentanti ai Asociatiei React.

Cel de-al 3-lea  proiect pilot este realizat in parteneriat cu Asociatia Caritas Alba-Iulia, avand ca benficiari 150 de persoane varstnice care au nevoie de ingrijire la domiciliu. Acestia au varste cuprinse intre 60 si 90 de ani si sunt din judetele Alba, Covasna, Harghita, Hunedoara si Mures. Prin programul „Mobile for Good”, Fundatia Vodafone ofera beneficiarilor 150 de telefoane Vodafone 155, cu buton de panica, ce poate fi utilizat in situatii de urgenta. De asemenea, Fundatia Vodafone pune la dispozitia asistentilor Caritas, 150 de telefoane Vodafone Smart II, prin intermediul carora sunt instiintati atunci cand beneficiarii ii alerteaza. 

 „Mobile for Good” este un program lansat de catre Fundatia Vodafone Group pentru a veni in sprijinul categoriilor defavorizate, punand la dispozitia beneficiarilor echipamente si servicii oferite de catre Vodafone.

Fundatia Vodafone Romania a investit in acest program 475.000 de Euro pentru dezvoltarea celor trei aplicatii pe telefonul mobil, achizitionarea telefoanelor pentru asistentii Caritas si a beneficiarilor, a tabletelor pentru echipa de voluntari a Special Olympics si pentru glucometrele cu Bluetooth destinate bolnavilor de diabet. Totodata, beneficiarii programului „Mobile for Good” au acces la servicii de voce si date oferite gratuit, pe toata durata programului.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 14 ani de activitate, Fundatia Vodafone a finantat peste 600 de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale. Pana in prezent, Fundatia Vodafone a investit peste 13 milioane Euro in proiecte desfasurate de organizatiile non profit partenere.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii