Cautare
, Contributor

Telecom |
|

Fundația Vodafone lansează aplicația mobilă în sprijinul victimelor violenței domestice

Bright Sky Ro a fost dezvoltată inițial de către Fundația Vodafone Grup și apoi adaptată României printr-un parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară.
Vizual1

Bright Sky Ro, dezvoltată inițial de către Fundația Vodafone Grup, a fost apoi adaptată României printr-un parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania. Aplicația este disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară.

Un astfel de proiect este de-a dreptul necesar în contextul în care mai bine de 80% dintre români consideră violența împotriva femeii un fenomen foarte răspândit. Doar pe parcursul anului trecut, poliția a emis aproape 8.000 de ordine de protecție provizorii la nivel național. Dintre acestea, aproape 3.000 au fost transformate în ordine de protecție. De asemenea, pe parcursul lui 2019, instanțele judecătorești au emis 7.899 de ordine de protecție, cele mai multe  dintre acestea fiind emise la solicitarea victimelor.

Aplicația Bright Sky Ro are un rol de informare și educare și oferă o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află. Aplicația permite accesul utilizatorilor la informații despre cauzele și consecințele abuzului, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă a violenței domestice, precum și măsurile care pot fi adoptate pentru creșterea siguranței în mediul online.

Bright Sky Ro oferă posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto. Aceste informații servesc drept dovezi în instanțele de judecată.

După lansarea inițială din Marea Britanie în 2018, Fundația Vodafone Grup a propus introducerea Bright Sky în toate țările în care există reprezentanțe Vodafone. România este cea de-a patra țară în care este disponibilă, după  Marea Britanie, Irlanda și Cehia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii