Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Fundația Regală Margareta a României aduce Paștele în casele românilor. 200 de vârstnici singuri primesc meniuri și pachete cu alimente în Vinerea Mare

Fundația Regală Margareta a României aduce Paștele în casele a 200 de vârstnici. Kaufland România, CityGrill, și Fan Courier sprijină acțiunea umanitară.
070 women 02 Majestatea Sa Margareta

În preajma Sărbătorilor Pascale, mulți dintre vârstnici primesc sprijin moral și material din partea familiei sau a persoanelor din cercul lor social. Alții, însă, înfruntă fără ajutor situații dificile de viață, sunt singuri, nedeplasabili sau au condiții materiale precare. Fundația Regală Margareta a României va fi alături cu cele necesare pentru a aduce spiritul sărbătorii acasă unui număr de 200 de persoane vârstnice din București, care vor primi meniul special și pachetele cu alimente la ei acasă.

Persoanele care se vor bucura de acest gest de solidaritate sunt vârstnici care beneficiază de servicii sociale oferite de Telefonul Vârstnicului, Asociația Niciodată Singur, Asociația Sant’ Egidio și Asociația Panda.

Între aceștia, doamna Stanca, în vârstă de 84 de ani, pe care o mai țin în picioare doar credința, răbdarea și un cadru de susținere. Ca să își asigure traiul a muncit în condiții dure, până la pensie, chiar și după accidentul din fabrică care i-a afectat un picior.  Meseria i-a furat chiar și plăcerea de a lucra împletituri și goblenuri, pentru că mâinile ei sunt încleștate. Nu i-a fost niciodată frică de puțin și de neputință, ci de singurătate. Trăiește într-o cămăruță înghesuită, iar momentele când mai uită de durerile cumplite sunt atunci când oamenii îi calcă pragul. Un vis al ei ar fi să mai poată ajunge o dată la piață. Nu a mai ieșit de trei ani din locuință, iar pentru cele necesare depinde de unul și de altul. Un scaun cu rotile și un asistent la domiciliu, obținute prin apelul la Telefonul Vârstnicului, i-au schimbat viața. 

 

Pachetele cu alimente reprezintă ajutorul material pe care Fundația îl acordă în această perioadă vârstnicilor cu o situație materială grea și conține produse alimentare. Voluntarii Fundației sunt prezenți în magazine pentru a pregăti pachetele cu cele necesare pentru vârstnici, iar Kaufland România susține ajutorul material oferit acestei categorii de persoane. În perioada pandemiei, aproximativ 150 de voluntari ai Fundației s-au implicat în actțiuni de sprijin pentru vârstnici, fie în procesul de cumpărături la domiciliu sau alte activități logistice, fie cu sprijin emoțional.

Meniurile speciale de Paște sunt pregătite de City Grill, prin unitatea de livrare la domiciliu activă pe perioada pandemiei. Acestea conțin produsele tradiționale din această perioadă. De peste 4 ani, grupul de restaurante City Grill susține mesele de sărbători ale vârstnicilor afectați de singurătate sau cu venituri reduse, prin campania Fii Îngerul unui Bătrân.

Acțiunea umanitară este sprijinită de Fan Courier, prin voluntari din echipa managerială care asigură în livrarea celor 200 de meniuri și pachete la domiciliul vârstnicilor chiar în Vinerea Mare.

În contextul pandemiei, Fundația Regală Margareta a României a intensificat eforturile în sprijinul seniorilor, a lansat noi proiecte de ajutor și a suplimentat echipa dedicată persoanelor vârstnice, pentru a ajuta această categorie de oameni să facă față noilor provocări. În diverse comunități din România, peste 1000 de persoane vârstnice primesc ajutor material în preajma sărbătorii de Paște, cu sprijinul sponsorilor și finanțatorilor, între care Hartmann România, Orkla Foods, Lăptăria cu caimac, Sabon România și Fundația Orange.

 

Publicul se poate implica în susținerea acțiunilor de sprijin pentru vârstnici vulnerabili printr-o donație SMS cu textul SINGUR la 8844, pentru a dona 2 Eur/lună.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii