FacebookTwitterLinkedIn

Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României a semnat  protocolul de colaborare al Fundaţiei Principesa Margareta a României cu asociaţia “les petits frères des Pauvres”, care ajută  persoanele vârstă în lupta împotriva izolării la nivel mondial.

Fundaţia Principesa Margareta a României îşi propune prin acest demers să realizeze o reţea naţională de voluntari “les petits frères des Pauvres” implicaţi în susţinerea vârstnicilor singuri din comunitatea din care fac parte.

Prin intermediul programului “Niciodată Singur”, Fundaţia şi-a propus să îmbunătăţească condiţiile de viaţă ale persoanelor de peste 65 de ani aflate în risc de izolare socială, singurătate şi sărăcie prin stimularea solidarităţii intergeneraţionale şi mobilizarea comunităţii.  Cu ajutorul partenerului “les petits frères des Pauvres”, programul “Niciodată Singur” se va extinde anul acesta în oraşele Ploieşti şi Constanţa.

Asociaţia “les petits frères des Pauvres” a fost înfiinţată în 1946 în Franţa şi acompaniază persoanele cu vârsta peste 50 de ani, care se luptă cu singurătatea, sărăcia, izolarea socială sau cu boli grave.

Fundaţia Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înfiinţată în 1990 de Alteţa Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I. Printre destinatarii programelor Fundaţiei se numără copii, vårstnici, tinerilor şi familiilor din comunităţi defavorizate.

Vezi mai multe despre Alteţa Sa Regală Principesa Margareta