Cautare




, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Fundația lui George Soros părăsește Budapesta și se mută la Berlin

Fundația pentru o Societate Deschisă, deținută de miliardarul american de origine maghiară George Soros, îşi va închide biroul din Budapesta şi se va muta la Berlin, informează Reuters, conform Agerpres.
lOCUL 24: George Soros, fondator Soros Fund Management LLC 85 de ani, căsătorit, 5 copii Katonah, New York

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a explicat în comunicat că a decis să plece dintr-un mediu politic şi legal din ce în ce mai represiv.

„Decizia de a muta operaţiunile din Budapesta vine în contextul în care guvernul ungar pregăteşte impunerea de noi restricţii împotriva organizaţiilor neguvernamentale prin ceea ce a denumit drept pachetul legislativ «Stop Soros»”, se arată în comunicatul fundaţiei.

Același document precizează că guvernul Ungariei a denigrat fundația şi a reprimat societatea civilă pentru a obţine avantaje politice, folosind tactici fără precedent în istoria Uniunii Europene.

La începutul acestei săptămâni, Antal Rogan, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, a declarat în parlament că guvernul se va folosi de noul său mandat electoral pentru a înăspri legea „Stop Soros”.

Pachetul legislativ „Stop Soros” vizează ONG-urile care beneficiază de finanţare străină, îndeosebi din partea lui George Soros, care militează în favoarea imigraţiei, în contrast cu poziţia dură a lui Orban pe acest subiect.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR DE FILME ȘI SERIALE – APRILIE 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii