FacebookTwitterLinkedIn

Conform unui articol semnat Seattle Times, testele vor include bețișoare nazale, iar după folosire acestea vor fi trimise la Universitatea Washington pentru analize. În urmă cu doi ani, Fundația a mai finanțat un proiect care se ocupă cu studiul gripei din Seattle, care folosește kituri de testare și voluntari pentru a ajuta la urmărirea răspândirii locale a gripei și a altor viruși.

Până acum, Seattle a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 din Statele Unite, cu 15 decese înregistrate, cele mai multe fiind la un cămin de bătrâni. De asemenea, fundația va face o donație în valoare de 5 milioane de dolari către casele de asigurări de sănătate, din zona Seattle. Fundația Bill & Melinda Gates a mai realizat o donație în valoare de 100 de milioane de dolari, la începutul lunii februarie, pentru împiedicarea răspândirii virusului COVID-19 la nivel internațional, potrivit fiercebiotech.com.

„Prevenția joacă un rol esențial în identificarea și tratarea persoanelor ce sunt testate pozitiv pentru COVID-19, măsurile de izolare în siguranță și reducerea transmiterii, în cadrul comunității, sunt necesare”, a declarat Mark Suzman, directorul general al Fundației Bill & Melinda Gates.

Din suma donată de 100 de milioane de dolari, 20 au fost pentru eforturile de combatere a virusului la nivel global, aproximatix 20 de milioane au mers în zone ca Africa și Asia de Sud, iar restul de 60 de milioane de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și tratamente.

„Epidemia COVID-19 ne amintește că bolile infecțioase nu respectă granițele, iar comunitățile nu sunt imune la amenințarea unei pandemii globale. Cu toate acestea, putem lua măsuri pentru atenuarea impactului COVID-19 în Seattle și în întreaga lume și suntem gata să susținem aceste eforturi aici în comunitatea noastră natală”, a declarat Mark Suzman.