Fulga Dinu, Country Manager Operations Immofinanz România
Evoluția companiei într-un cuvânt
Flexibilitate.
Activitatea noastră se bazeză pe parteneriate pe termen lung. Prin urmare, am fost şi suntem constant alături de chiriașii noștri din clădirile de birouri și din centrele comerciale. În ce priveşte segmentul de retail, am discutat si am identificat rapid soluții individuale împreună cu chiriașii, pentru a-i ajuta să depășească această criză. De asemenea, am implementat măsuri extensive de securitate și acțiuni de marketing pentru a sprijini recuperarea rapidă a traficului din centrele comerciale. Chiriașii din clădirile de birouri beneficiază de cele mai sigure condiții pentru reluarea activității.
Rata de ocupare a proprietăţilor (office şi retail) administrate de IMMOFINANZ în România rămâne la un nivel foarte bun, de aproximativ 94%. În condiţii de pandemie, am semnat în primele nouă luni contracte pentru închirierea unei suprafețe totale de peste 40.000 de metri pătrați. Acestea includ atât contracte de prelungire şi de extindere a suprafețelor ocupate, cât şi atragerea de chiriași noi în clădirile de birouri. Acest succes a fost susţinut în mare măsură de investițiile pe care le-am făcut pentru a implementa conceptul myhive în clădirile noastre. Calitatea serviciilor de administrare și facilitățile oferite în clădirile myhive ne permit să oferim chiriașilor mai mult decât simple spații de birouri, respectiv o experiență pozitivă și un parteneriat de încredere pe termen lung.
Cele mai importante lecții
Lecţia de business demonstrată de pandemie este importanţa majoră a lichidităţilor suficiente și a relaţiilor strânse cu clienții. IMMOFINANZ dispune de ambele, astfel încât compania a putut acționa rapid și flexibil și a reacționat la schimbările din mediul de business. Comunicarea activă cu toate părțile implicate a fost unul dintre cei mai importanți factori de succes.
Pe plan personal, am avut o surpriză plăcută să văd cu câtă rapiditate şi uşurinţă s-a adaptat echipa la noile condiții de lucru și la noul context, noua normalitate. Este adevărat că în momente dificile oamenii cooperează și au un spirit de echipă adevărat și real. Cu toții ar trebui să învățăm din această experiență și să ne unim forțele din ce în ce mai des, în scopuri nobile.
Prestația autorităților
Pentru noi toți, pandemia a însemnat un proces de adaptare la condiții complet noi. Respectăm și comunicăm chiriașilor noştri, în mod constant, toate măsurile de siguranţă recomandate de autorități. Sănătatea angajaților, a chiriașilor și a clienților noștri este prioritatea noastră principală.
Strategia de business pentru 2021
Cele 3 puncte strategice ale următorilor ani sunt flexibilitate, relații strânse cu clienții și consolidarea portofoliului.
IMMOFINANZ se consideră un investitor pe termen lung pe plan local, focusul fiind pe satisfacerea nevoilor clienților noștri şi adaptarea permanentă la cerințele lor din ce în ce mai sofisticate, ceea ce duce la un grad ridicat de ocupare și un cashflow stabil. Compania se află într-o poziție foarte bună pentru a creşte odată cu piața.
Provocări în 2021
Pentru noi, schimbările de pe piața muncii și cele legate de obiceiurile de consum sunt indicatorii cheie în pregătirea strategiilor de dezvoltare.
În acest an, din cauza pandemiei, unul dintre cele mai discutate subiecte a fost lucrul de acasă si plecând de la acest subiect, beneficiile oferite de lucrul la birou. În prezent, lucrul de acasă a devenit o modalitate modernă de lucru, la fel ca lucrul din tren, avion sau cafenea. Este normal să poți lucra de oriunde. Cu toate acestea, lucrul de acasă nu va putea niciodată înlocui complet lucrul la birou. Componenta socială și interacțiunea personală sunt cruciale în procesul de inovare și pentru productivitatea companiilor. Prin urmare, va exista în continuare cerere pentru spații de birouri de calitate superioară, cu plus valoare.
De asemenea, pandemia a avut un impact semnificativ asupra comportamentului de cumpărare. Accentul s-a mutat pe shopping în detrimentul divertismentului, al grupurilor mai mari de oameni ce obișnuiau să petreacă timp împreună pentru a se distra. Cel puțin pentru o vreme, clienții vor merge la cumpărături cu obiective specifice în minte. Reducerile în toate categoriile au avut mare succes ca urmare a atenţiei pe care o acordă consumatorii preţurilor crescute în perioade economice dificile. Timpul petrecut în magazine scade, însă se observă tendinţa consumatorilor de a-şi relua activitățile obișnuite.