Cautare
, Contributor

Social Media Coordinator

Travel |
|

Frozen Planet adus în România de BBC Knowledge

02_Primary_with_brand_13MB_RightA©_Chadden_Hunter.jpg
BBC Knowledge difuzează serialul Frozen Planet începând de miercuri, 12 iunie, ora 22:00. Pentru promovarea serialului, peisajele Oceanului Arctic și ale Antarcticii vor fi reconstituite în pasajul de la Piața Universității în perioada 3-12 iunie.
Documentarul Frozen Planet este realizat sub forma unei expediții polare. Conform reprezentanţilor BBC, „acest serial de referință este ultimul portret al sălbăticiei Oceanului Arctic și Antarcticii înainte ca acestea să se schimbe pentru totdeauna”.

Naturalistul  Sir David Attenborough este prezentatorul şi vocea serialului. Filmările pe teren au durat aproximativ 77 de luni, conform reprezentanţilor BBC Knowlegde, iar cele pe mare 18 luni, 6 luni au fost petrecute pe gheaţă şi 134 de ore sub gheaţă. În timpul filmărilor, echipa a fost blocată pe gheaţă timp de zece zile 10 zile şi a petrecut o noapte într-o închisoare rusească. În acest timp, s-au utilizat 12 reni, 38 de câini de sanie, 5 vehicule amfibii, o navă a marinei regale britanice şi un tanc rusesc. Cea mai mică temperatură înregistrată în timpul filmărilor a fost de -50o C  şi cea mai mare viteză a vântului a fost de 238km/h.

Frozen Planet face parte din grila de programe non-ficţiune şi divertisment ştiinţific adusă în România de BBC Knowledge. Postul de televiziune oferă o gamă de programe care variază de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie.

În afară de Frozen Planet, începând cu luna iunie, grila de programe BBC Knowlegde va cuprinde şi emisiunile Rowing the Arctic, care începe joi, 6 iunie, Paul Merton’s Adventures, care începe joi, 13 iunie, Louis Theroux: Beware of the Tiger, din 18 iunie şi sezonul 5 al serialului Bang Goes the Theory, din 30 iunie. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii