Cautare
, Staff

Internet |
|

Frisbo, platformă de e-fulfillment, atrage o investiție de 500.000 de euro de la Neogen și ajunge la o evaluare de 3 milioane de euro

Frisbo, furnizor de servicii complete de e-fulfillment din România, care preia depozitarea și procesarea comenzilor magazinelor online, a primit o investiție de 500.000 de euro de la Neogen, grup controlat de Călin Fusu.
 aboneaza-te
Shopping Online

În urma acestei investiții, Frisbo ajunge la o evaluare a businessului de 3 milioane de euro, dublându-și valoarea față de cea estimată anul trecut. Anul trecut, Frisbo a ridicat o primă rundă de investiții de 250.000 de euro la o evaluare de 1,5 milioane de euro de la investitorul clujean Mircea Ilea.

Prin noua finanțare, compania își propune extinderea rețelei de logistică în România și în afara ei, alături de o creștere exponențială a numărului de clienți.

Potrivit reprezentanților companiei, Neogen va achiziționa adițional de la fondatori părți sociale de aproximativ 100.000 de euro și va ajunge să dețină circa 20% din acțiunile Frisbo. 

Pentru a integra mai mulți operatori logistici și a permite magazinelor online sa acceseze ușor acest tip de servicii din fața calculatorului, dezvoltarea aplicațiilor Frisbo și automatizarea completă a întregului proces este absolut necesară. Pentru acesta, este nevoie să investim în dezvoltarea produsului Frisbo”, declară Bogdan Colceriu, fondatorul Frisbo. 

Un serviciu de e-fulfillment transformă costurile operaționale indirecte, precum depozitarea, preluarea comenzilor, gestiunea mărfii, facturarea, împachetarea, livrarea sau chiar etichetarea într-un cost direct, legat de numărul de comenzi realizate și de cantitatea de marfă aflată în stoc. 

Frisbo gestionează procesele operaționale și logistice a circa 70 de businessuri din țară, localizate în orașe precum București, Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara, dar și din afară, din țări precum Olanda, Elveția sau Bulgaria care vând online în România. Compania operează hale în Brașov, București, Giurgiu și Cluj-Napoca.

Planul pe care îl are compania pe termen lung include extinderea la nivel regional, compania uitându-se spre piețele învecinate și regionale. 

Compania Neogen a ales să investească 500.000 de euro în Frisbo, fiind atrasă de potențialul foarte mare a e-fulfillment-ului în România, dar și de oportunitatea de extindere a start-up-ului brașovean pe piețe emergente din afara țării.

„Frisbo poate deveni cel mai mare depozitator din Europa, fără să dețină în proprietate niciun depozit”, a declarat Călin Fusu, directorul Neogen.

Neogen preia 27% din Conso.ro, iar Călin Fusu devine administratorul companiei

Înființată în anul 2000, Neogen s-a specializat pe dezvoltarea de businessuri de tip marketplace în zona online, cele mai importante fiind BestJobs, Vivre, Clever Taxi (vândută grupului Daimler) și iTaxi.md. Investiția în Frisbo vine la scurt timp după o investiție în Conso.ro, un portal de comparare a prețurilor la credite și alte servicii financiare.

Mai exact, aceasta este a doua tranzacție a Neogen în mai puțin de două săptămâni. La 10 mai, Neogen a anunțat că a ajuns să dețină, prin achiziție directă și majorarea capitalului social, aproximativ 27% din Conso.ro, comparator de produse și servicii financiare, deținut de firma Conso Media Group.

Frisbo oferă servicii complete de e-fulfillment, de la depozitare, pick&pack, facturare, emitere AWB, livrare prin curieri, și până la call center dedicat. Compania folosește soluții cloud de management a comenzilor și stocurilor, atrăgând capacitățile de procesare și depozitare a diverși logisticieni, în timp ce oferă magazinelor online vizibilitate în timp real asupra operațiunilor lor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii