FacebookTwitterLinkedIn

„(…) Inițial am înființat Frigonet Logistics strict pentru transportul produselor marca Alfredo Seafood, iar apoi am realizat că pe piața locală de transport și distribuție la temperatură controlată există un gol, o nevoie foarte mare de servicii, care este neacoperită. Ne dorim să avem clienți din două mari categorii, care în prezent sunt insuficient deservite. Este vorba despre companiile care au nevoie de servicii de logistică la temperaturi controlate și de persoanele fizice, care vor să cumpere alimente online și să le fie livrate în condițiile păstrării lanțului frigorific. Noi vom face, practic, și un fel de curierat pentru produse congelate și refrigerate. Acest tip de serviciu nu exista până acum, pe piața locală, la nivel național”, a punctat Mihai Cristian Dărmănescu, director general al „Bistromar la Timona”.

Principalul avantaj al dublei temperaturi constă în faptul că pot fi transportate în același camion atât produsele alimentare congelate, la temperaturi de -18 grade, cât și cele refrigerate, la temperaturi de +2 – + 4 grade.

„Investițiile în transportul cu dublă temperatură controlată sunt mai mari cu aproximativ 15-20% decât în condiții de mono temperatură. Acesta este principalul motiv pentru care suntem printre foarte puținele companii care au o asemenea activitate”, a mai adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

Frigonet Logistics asigură transportul pe rute interne și depozitare în hub-urile din București, Cluj-Napoca, Bacău și Constanța.

La începutul lui 2021, divizia și-a dublat flota auto, de la 15 la 30 de autospeciale frigorifice.