Cautare
, Contributor

Bunuri de consum |
|

FrieslandCampina închide fabrica de la Carei

FrieslandCampina România a anunțat că urmează să centralizeze producția de brânzeturi de la Carei și activitatea de tăiere și ambalare a brânzei de la Târgu Mureș, la fabrica de la Baciu.
lapte magazin raion lactate

La fabrica de la Târgu Mureș se va continua producția de iaurturi.

Procesul de centralizare a producției se va finaliza în ianuarie 2015. În fabrica din Carei lucrează aproximativ 130 de persoane, care ar urma să primească plăți compensatorii și asistență în identificarea noilor locuri de muncă, potrivit comunicatului transmis de companie.

,,În acest moment, fabrica noastră din Carei operează la mai puțin de 30% din capacitate. Această schimbare este un pas necesar pentru a putea face față provocărilor pieței, pentru a continua să investim în mărcile noastre locale și pentru a asigura continuitatea afacerii noastre”, a declarat Jan Willem Kivits, Director General FrieslandCampina România.

Consumul de produse lactate a scăzut cu mai mult de 6% pe an în ultimii cinci ani, forțând astfel compania să opereze sub capacitatea de producție în toate fabricile, susțin reprezentanții acesteia.

,,FrieslandCampina România își adaptează afacerea la condițiile de piață actuale, pentru a-și asigura o prezență sustenabilă pe termen lung pe piața locală”, mai susțin reprezentanții companiei.

FrieslandCampina România este parte din compania olandeză FrieslandCampina și este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke și Dots.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii