FacebookTwitterLinkedIn

Modul în care oamenii își desfășoară activitatea profesională a trecut prin schimbări majore în ultimii ani, atât din cauza epidemiei de coronavirus, cât și datorită tendinței generale către digitializarea proceselor economice. Echilibrul între muncă și timp liber (numit și work-life balance) este diferit la persoanele care aleg să lucreze ca freelancer față de cele care optează pentru varianta clasică de angajat al unei companii.

Alegerea modalității de organizare a muncii de zi cu zi trebuie realizată prin studierea atentă a diverselor avantaje și dezavantaje pe care le oferă statutul de freelancer sau de angajat:

Avantaje pe care le are un freelancer

  • Program flexibil

Cariera de freelancer aduce beneficiul major al flexibilității programului. Nu există sistem de pontaj, normă zilnică sau lucru în ture. Cel care alege ca modalitate de muncă freelancing-ul este propriul său patron și își poate organiza activitate în funcție de nevoile sale și în ritmul pe care îl dorește. 

De exemplu, pentru un fotograf care lucrează ca freelancer ziua de lucru poate să înceapă la răsăritul soarelui, ca să prindă niște cadre senzaționale cu munții cuprinși de ceață, pentru ca trei ore mai târziu acesta să-și strângă geanta cu obiective foto mirrorless și să plece spre malul mării, pentru câteva zile de plajă.

  • Independență 

Un avantaj important pentru un freelancer este independența, atât la nivel financiar, cât și de acțiune. Un profesionist care alege să lucreze pe cont propriu își stabilește singur onorariul, volumul de lucru și alege proiectele care i se par potrivite pentru competențele sale. 

Dezavantaje ale muncii de freelancer

  • Mai multe responsabilități

Odată cu statutul de freelancer apar și responsabilitățile aferente, care sunt mai multe decât în cazul unui serviciu obișnuit: relația cu furnizori, bănci, clienți, autorități fiscale, contabil, avocat, toate acestea trebuie coordonate de aceeași persoană, omul-orchestră: freelancer-ul.

  • Mai multe riscuri

Libertatea și independența unui freelancer sunt însoțite de un volum mai mare de risc: lipsa comenzilor, incertitudinea financiară în absența unui venit lunar stabil de tipul salariului, expunerea la amenzi, penalități, posibilitatea de a plăti daune în cazul unor proiecte eșuate.

Avantaje pe care le are un angajat

  • Siguranța veniturilor

Pentru o persoană care lucrează ca angajat la o companie de stat sau privată un beneficiu important îl reprezintă siguranța veniturilor, care vin ca încasări lunare sub formă de salariu. Pe baza acestor sume certe se pot face planuri pe termen mediu și lung, se pot achiziționa credite bancare și produse în rate.

  • Accesul la beneficii și bonusuri

Pe lângă remunerația de bază, un angajat primește diverse bonusuri care răsplătesc performanța sau vechimea în companie și are acces la beneficii precum abonamente la clinici private, concediu de odihnă plătit, mașină de serviciu, bonuri de masă și tichete de vacanță. 

Dezavantaje ale muncii ca angajat

  • Program de lucru fix

Un angajat are program de lucru prestabilit, de obicei de la 9 la 5, dar există și muncă în ture, serviciu de noapte și alte moduri de organizare a activității, la care persoana respectivă trebuie să se adapteze, indiferent de preferințele și nevoile sale. Petrece minimum opt ore la lucru plus alte două în trafic, în fiecare zi.

  • Sursa unică de venituri

Programul de lucru al unui angajat rareori îi permite să mai câștige bani din colaborări sau să aibă al doilea serviciu, așa că este dependent de salariul primit de la firmă. Faptul că are o sursă unică de venituri îl face vulnerabil în fața schimbărilor care pot apărea la compania unde lucrează (restrângerea activității, concedieri, faliment ș.a.).

Așa cum se observă, nu există o formulă perfectă de încadrare pe piața muncii, fiecare persoană alege statutul de freelancer sau angajat în funcție de natura activității pe care o desfășoară și de obiectivele individuale. Important este ca această alegere să fie realizată doar după o evaluare serioasă a avantajelor și dezavantajelor pe care le implică fiecare schimbare de carieră.