Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

FreeEx lansează raportul „Libertatea Presei în România 2014 – 2015”

Active Watch lansează la 5 mai, ora 12.00, Raportului FreeEx „Libertatea Presei în România 2014 – 2015”, prilej cu care organizează o conferință de presă la sediul său din București, informează Media Expres.
televiziuni de stiri

În aceeași zi, de la ora 19:00, organizația invită ziariștii la Cheful Presei, care se desfășoară la Clubul Silver Church din București. Cu acest prilej Active Watch înmânează Premiile FreeEx repetenților și premianților libertății de exprimare. Tema chefului de anul acesta este una de actualitate: „DNA curăță presa”.

Cu prilejul zilei mondiale a presei, la 4 și 5 mai are loc în paralel o întâlnire a Convenției Organizațiilor de Media, cu titlul: „Vulnerabilități economice ale mass-media: este nevoie de o intervenție a statului?”, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Programul FreeEx a început în anul 1999 propunându-și să promoveze, să apere și să consolideze libertatea de exprimare, libertatea presei și accesul la informațiile de interes public.

„FreeEx s-a născut dintr-o nevoie: o epocă de mare restriște a libertății de exprimare – guvernarea Năstase 2000-2004 – a adunat laolaltă ziariști care erau hărțuiți și proprietari de publicații ne-obediente sufocați economic; amenințarea a stârnit solidarizarea: așa s-a născut o comunitate a rezistenței care și-a propus să acționeze proactiv pentru libertatea de exprimare. Începutul a fost ușurat de viața care era grea”, spune Mircea Toma, președintele Active Watch.

„De 15 ani, echipa FreeEx monitorizează permanent subiecte care privesc libertatea presei în România. În acești ani am asistat sute de jurnaliști, am modificat sau oprit zeci de inițiative legislative periculoase pentru libertatea presei, am publicat mai multe ghiduri juridice care ajută jurnaliștii, rapoarte anuale privind libertatea presei, am sprijinit mișcarea sindicală în mass-media, am încercat să promovăm auto-reglementarea breslei, inclusiv prin contribuția la redactarea codurilor etice etc. Modelul de lucru creat de echipa FreeEx se regăsește în puține țări Europene”, declară Liana Ganea, coordonatorul acestui program.

ActiveWatch este o organizație de drepturile omului care militează pentru comunicare liberă în interes public. Programul FreeEx al ActiveWatch beneficiază de o finanțare în valoare de 74.702 euro prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și de 8.400 de dolari din partea IFEX pentru proiectul „Harta Interactivă a Libertății de Exprimare” (implementat în perioada mai 2014 – iunie 2015).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii