FacebookTwitterLinkedIn
PIF Industrial SRL are ca obiect principal de activitate activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management și face parte din grupul Dedeman, controlat de fraţii Pavăl.
Comfert Agricultura SRL are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoaseși face parte din grupul Comfert, deţinut de familia Grigoriu.
În prezent, aceasta realizează venituri din închirierea activelor deţinute. Moldova Farming SRL este controlată de Comfert Agricultura SRL şi are ca obiect principal de activitate cultivarea cerealelor   (exclusiv orez), plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase.
Rural Capital Doi SRL şi Extra Land SRL sunt controlate de către Moldova Farming SRL şi au ca obiect principal de activitate cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii. Moldova Farming are în portofoliu peste 8.000 hectare de teren. Anul trecut, Moldova Farming, cu aproape 100 de angajați, a avut afaceri de 36,8 milioane lei și un profit net de 5,2 milioane lei.
„Autoritatea de concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea uneipoziţii dominante”, informează Concurența.
Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).