Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Fraţii Negoiţă

Robert si Ionut Negoita.jpg
Avere: 100 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domenii: turism, real estate, tipografii, media

Pentru fraţii Negoiţă, cifrele contează. Mai ales când e vorba despre averea lor care pare să se împuţineze pe zi ce trece. Ultima care a luat o bucăţică din imperiul celor doi este Carmen, fosta soţie a lui Ionuţ Negoiţă. Cei doi au divorţat la începutul acestei veri, şi nu ar fi exclus ca în ediţia de anul viitor a topului Forbes să o regăsim şi pe fosta doamnă Negoiţă. A fost un an greu… de criză. O recunoaşte Ionuţ Negoiţă, cel care se ocupă de afacerile familiei odată cu intrarea fratelui său, Robert, în politică. „În cursul anului 2009, am fost nevoit să reduc personalul cu aproximativ 15-20%. De asemenea, am redus şi salariile celor care au rămas să lucreze în trust“, spune Ionuţ Negoiţă.

Şi dacă reducerea personalului şi a salariilor nu ar fi fost de ajuns, Negoiţă adaugă faptul că pe hoteluri scăderea afacerilor a fost de 40% anul trecut. În acest context, cei doi fraţi au decis reconversia a 250 de camere din hotelul-mamut pe care îl deţin, Rin Grand Hotel, în spaţii de birouri. „Avem 300 de metri pătraţi deja închiriaţi“, declara, triumfător, Ionuţ Negoiţă în ziua interviului, uitând parcă faptul că îi mai rămân cel puţin 1.700 de metri pătraţi de închiriat. Chiar şi cu 250 de camere în minus, unitatea rămâne cea mai mare din Europa.  Decizia reconversiei acestor spaţii de cazare vine pe fondul unui grad de ocupare destul de mic: circa 25%. Aşadar, doar aproximativ 375 de camere din totalul de 1.500 ale hotelului au avut vizitatori. Anul trecut, cifra de afaceri a celui mai mare hotel din grupul Confort a fost în scădere cu circa 25%, până la nouă milioane de euro, în timp ce afacerile pe toate cele patru unităţi controlate (Rin Grand Hotel, Train, Rin Otopeni şi Confort Otopeni) s-au ridicat la aproape 15 milioane de euro. Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă, care derulează afaceri în imobiliare, turism şi media, estimau că vor atrage peste 100.000 de vizitatori în acest an în parcul acvatic Water Park din Otopeni, un alt activ din portofoliul lor. Potrivit celor doi, veniturile ar urma să se ridice la 1,5 milioane de euro, nivel similar cu cel înregistrat anul trecut. Parcul acvatic se întinde pe o suprafaţă de patru hectare, are 4.000 de şezlonguri, nouă piscine şi 27 de tobogane. Capacitatea acestuia este de 4.000 de persoane pe zi, iar numărul de angajaţi este de circa 100 de persoane. Water Park a fost deschis la începutul lunii iunie, sezonul fiind, aşadar, pentru acest an de doar patru-cinci luni.

De la intrarea în afaceri, cea mai mare parte a investiţiilor celor doi oameni de afaceri a fost direcţionată către proiecte rezidenţiale. În prezent, portofoliul rezidenţial al celor doi cumulează aproximativ 500 de locuinţe noi în complexul Confort City, dintr-un total de 1.300. Pe terenul din imediata apropiere a Confort City, fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă demarau în 2008 construcţia unui mall şi a unor clădiri de birouri. Construcţia a fost însă oprită de criză, în locul spaţiilor comerciale pe care le visau acum doi ani, cei doi investitori luând hotărârea de a ridica locuinţe şi un spital. „La finalul lunii iunie sau iulie, vom începe două blocuri cu 250 de apartamente“, spunea, în mai, Ionuţ Negoiţă, plin de entuziasmul unui nou proiect.

Rămâne de văzut, însă, ce turnură vor lua noile proiecte ale afaceriştilor din Popeşti–Leordeni în contextul actual al crizei economice. Până la finalizarea acestora, cei doi îşi dedică timpul familiei şi iubitelor mult mai tinere.

De altfel, Robert Negoiţă, deputat din partea partidului PSD în Parlamentul României, şi-a răsplătit în acest an iubita în vârstă de 19 ani cu o vacanţă în Asia. Cei doi îndrăgostiţi au călătorit prin Thailanda, Tibet şi India, iar omul de afaceri se pare că a scos din buzunar aproximativ 15.000 de euro pentru a-şi răsfăţa iubita.

Iar răsfăţul nu s-a încheiat aici. În timpul călătoriei din India, milionarul din Popeşti-Leordeni a cerut-o de soţie pe Sorina Docuz, tânăra de 19 ani care i-a furat inima. Robert Negoiţă a divorţat de prima sa soţie, Magdalena, în urmă cu nouă ani. Omul de afaceri are din prima căsătorie doi copii, Louis, de 12 ani, şi Karina, de nouă ani. În timp ce Robert punea la cale un nou mariaj, fratele său mai mic, Ionuţ, se distra în Grecia alături de cei doi copii ai săi, Ingrid (nouă ani) şi Harry (în vârstă de opt ani). Omul de afaceri a divorţat recent de soţia sa, Carmen, după un mariaj de 11 ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii