Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Fraţii Dobronăuţeanu

Avere: 50 milioane de euro Reşedinţă: Bucureşti Domenii: comerţ, viticultură, industrie alimentară

Fraţii Ion şi Emanuel Dobronăuţeanu sunt acţionari la mai multe companii cu activităţi în domeniul băuturilor şi industria alimentară. Dintre toate, cea mai cunoscută este producătorul de vinuri Murfatlar, liderul pieţei interne de profil. Firma a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 29 milioane de euro, în scădere uşoară faţă de anul anterior, pe fondul reducerii cererii din partea consumatorilor. Cei doi deţin acţiuni la Murfatlar prin intermediul companiilor Vitivinicola Basarabi, Euroavipo şi Euro Trade Invest.

Murfatlar are o suprafaţă de circa 3.000 de hectare de vie şi o producţie care ajunge în anii buni la circa 30 milioane de litri, din care cea mai mare reprezintă vin alb. În următorii ani, compania intenţionează să replanteze circa 60% din suprafaţa de vie, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile. Producţie este vândută atât la nivel intern, cât şi pe piaţa externă. Şi United Euro Distribution, cu activitate în comerţul cu băuturi, a raportat afaceri mai mici cu circa 20% faţă de cele 103,5 milioane de euro în 2008. Lucrurile au fost în schimb ceva mai complicate la producătorul de mezeluri Principal Company, care are în portofoliu mărcile Matache Măcelaru şi Salonta. La începutul lunii martie, Tribunalul Buzău a deschis procedura de insolvenţă în cazul Principal Company, din cauza datoriilor acumulate către cinci creditori.

Ulterior, firma a făcut recurs şi a avut câştig de cauză în instanţă. Principal Company are o fabrică de mezeluri crud-uscate la Salonta, în judeţul Bihor şi una de mezeluri fiert-afumate în comuna Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova. În portofoliul societăţilor controlate de fraţii Dobronăuţeanu se mai află coniacul Unirea şi apa minerală Biborţeni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii