Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Imobiliare |
|

Frații Dedeman au achiziționat clădirea de birouri Dacia One de la Atenor cu 50 mil. euro

Adrian și Dragoș Pavăl, proprietarii Dedeman, au semnat un acord cu Atenor pentru achiziționarea clădirii de birouri Dacia One, tranzacție ce se ridică la 50 de milioane de euro.
Dacia One

Proiectul de birouri Dacia One este format din două clădiri: prima este clasificată monument istoric și are o suprafață de 1.500 mp, iar cea de-a doua are o suprafață de 13.500 mp. Prețul de vânzare este de 50 de milioane de euro, iar achiziția va fi finalizată în a doua parte a anului.

Reamintim că, frații Pavăl au mai achiziționat clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca și au un parteneriat pe segmentul logistic cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu.

Adrian și Dragoș Pavăl sunt și proprietarii celor trei clădiri din proiectul The Bridge din București, pentru care au plătit 200 de milioane de euro. De asemenea, ei au cumpărat și complexul The Office din Cluj-Napoca cu 120 de milioane de euro.

Această achiziție le crește portofoliul companiei pe segmentul imobiliar la aproape 500 de milioane de euro.

Atenor a mai vândut recent și proiectul Hermes Business Campus către Adventum Group, un fond de investiții boutique înregistrat în Malta. Compania continuă lucrările de construcție la proiectul de birouri din zona Expoziției, cu o suprafață totală de 55.000 mp și la care urmează să finalizeze primele două clădiri, preînchiriate în proporție de 25%, respectiv 24%.

De asemenea, Atenor continuă lucrările și la primul proiect rezidențial de pe piața locală, UP-site București, vândut în proporție de 54%.

Atenor Group este listat la bursa din Bruxelles.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii