Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Fraţii Cuc

Avere: 15-17 milioane de euro Reşedinţă: Arad Domenii: Distribuţie, retail

Loviţi puternic de criză şi cu datorii la bănci, fraţii Cuc din Arad au ales în 2009 intrarea în insolvenţă a companiei Spar, iar anul acesta au renunţat la operaţiunile de retail. Compania condusă de cei doi arădeni a rămas cu doar 30 din cei peste 700 de angajaţi pe care îi avea în 2008, iar de la intrarea în insolvenţă, com-pania fraţilor Cuc a renunţat la toate cele 20 de ma-gazine pe care le opera. O parte din spaţiile în care funcţionau supermarketurile au fost preluate de competitori mai mari precum Billa, Profi sau de către francizaţi ai acestora care vor opera unităţile sub acelaşi brand.

Potrivit administra-torului judiciar al Spar SRL Arad, pe lista creditorilor companiei figurau anul trecut circa 400 de fur-nizori, bănci şi alţi parteneri de afaceri, cu o valoare cumulată a creditelor declarate de circa 30 milioane de euro. Retailerul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 20,1 milioane de euro şi o pierdere de 6,5 milioane de euro.

Primul magazin Spar a fost deschis la nivel local în 2006, iar ţinta anunţată de companie pe piaţa românească viza dezvoltarea unei reţele de 55 de supermarketuri pe termen mediu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii