Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Frații Bultoc – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Frații Bultoc Avere: 19-20 de milioane de euro Resedinta: București Domeniu/Companie: Auto, imobiliare, publicitate Pasiuni: masini

Cea mai notabilă mişcare, pe fondul unei situaţii economice încă incerte anul trecut privind reluarea consumului, a proprietarilor grupului Meridian, fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, a fost divizarea companiei de taximetrie Meridian Taxi. Prin hotărârea Consiliului de Administraţie publicată în Monitorul Oficial la începutul acestui an, patrimoniul firmei, format din autoturisme marca Logan, a fost „distribuit“ către 26 de noi societăţi care au ca obiect de activitate principal tot activitatea de taximetrie. Dacă patrimoniul Meridian Taxi a fost diminuat în urma acestei mişcări, capitalul social a rămas intact.

Din grupul de firme la care sunt acţionari exclusiv fraţii Bultoc, în care, de regulă, Călin, fratele cel mare, are 50,1%, iar Gheorghiţă, fratele cel mic, 49,9%, fac parte, Meridian Leasing, Meridian Ocazie, Meridian Construct (companie cu activitate pe segmentul imobiliar) şi Ascendis Media (companie de publicitate).

În anul 2009 cifra de afaceri a grupului Meridian a fost afectată de prăbuşirea pieţei auto cu circa 55% faţă de anul anterior, iar în 2010 vânzările au scăzut în continuare, dar nu atât de drastic. Potrivit datelor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autovehicule (APIA), pe marca Dacia, la nivel naţional, s-a înregistrat o diminuare a vânzărilor, în 2010 faţă de 2009, cu circa 11%, iar pe modelele Renault – cu 6%.

Prin urmare, piaţa pe care Meridian activează fiind încă marcată de scădere, proprietarii grupului au încercat să se menţină prin serviciile de vânzare second-hand, buy-back, Programul Rabla, precum şi prin service-ul oferit pentru diferite tipuri de mărci auto. Fraţii Bultoc au optat pentru o prezenţă discretă în mediul de business, au continuat actele de caritate.

Vezi care era averea fraților Bultoc în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii