Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Franz Weiler, CEO-ul Uniqa Asigurări, este noul președinte al Consiliului Investitorilor Străini

Consiliul Investitorilor Străini (Foreign Investors Council, FIC) l-a ales recent pe Franz Weiler, CEO-ul Uniqa Asigurări, în funcția de președinte pentru un mandat de un an.
Franz Weiler - CEO UNIQA Asigurari

În mandatul trecut din Board-ul FIC, Franz Weiler a coordonat grupul de lucru pentru servicii financiare. Franz Weiler îl înlocuiește pe Eric Stab, Chairman și CEO al ENGIE România, care a fost președinte în perioada mai 2015 și iunie 2017, pentru două mandate, și care va continua activitatea în Board-ul FIC ca vicepreședinte. Mihai Bogza a fost reales la rândul său vicepreședinte și Farrukh Khan, trezorier.

Anul acesta a fost unul important pentru noi, deoarece FIC a împlinit 20 de ani de activitate în România. Această aniversare evidențiază încă o dată angajamentul investitorilor străini pentru această țară.

În perioada celui de-al doilea mandat al meu, FIC și-a concentrat eforturile în două direcții foarte importante. Una dintre ele este Va Urma (www.vaurma.ro), o platformă prin care comunitatea membrilor FIC a ajuns la concluzia că România poate deveni una dintre primele zece economii ale Uniunii Europene, dacă face investiții semnificative în infrastructură, capital uman și eficiență publică și privată. Celălalt proiect important a fost publicarea raportului privind evoluția și impactul investițiilor străine în România.

Credem că investițiile străine au contribuit semnificativ la dezvoltarea economică a României și că vor fi în continuare o sursă esențială de finanțare. Ne-am propus să vorbim public despre investițiile străine din România doar pe baza unor date și cercetări solide”, a declarat Eric Stab.

FIC numără 130 de companii membre care angajează 182.000 de oameni și au o cifră anuală de afaceri de peste 180 de miliarde de lei.

FIC va continua să lucreze la Va Urma și să analizeze impactul investițiilor străine în România. În același timp ne pregătim de un dialog susținut cu autoritățile și cu publicul pe marginea celei de-a 11-a ediții a Cărții Albe la care au lucrat peste 120 de specialiști din companiile membre FIC. Cartea Albă este un document extins pe care FIC îl publică la fiecare doi ani și care însumează recomandările membrilor pentru politici publice care să faciliteze dezvoltarea economică sustenabilă, pe termen lung. Este încă o dovadă a angajamentului investitorilor străini față de România. Membrii FIC au investit pe termen lung în această țară și tocmai de aceea sunt interesați de dezvoltarea ei economică și de bunăstarea cetățenilor”, a spus Franz Weiler.

Board-ul FIC pentru perioada 2017-2018 este următorul:
1. Daniel Anghel, Tax Partner al PwC Romania
2. Mihai Bogza, Chairman of the Board al Bancpost
3. Yves Caracatzanis, President & CEO/Managing Director al Renault / Automobile Dacia
4. Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania
5. Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom
6. Farrukh Khan, Partner – Assurance and Risk Services al Deloitte Romania
7. Gustavo Navarro, Managing Director al CRH Ciment Romania
8. Matteo Patrone, Regional Director al EBRD
9. Richard Perrin, Partner și Head Advisory la KPMG
10. Veronica Savanciuc, President & CEO al MullenLowe Group
11. Eric Stab, Chairman & CEO al Engie Romania
12. Vasileios Stavrou, CEO al Mega Image
13. Michal Szczurek, Country Manager al ING Bank Romania
14. Ravinder Takkar, CEO al Vodafone Romania (va fi înlocuit, ca urmare a preluării unei funcții în EMEA)
15. Franz Weiller, CEO al Uniqa Asigurări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii