Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Franța și Germania propun ca Uniunea Europeană să aloce 500 de miliarde de euro pentru relansarea economică a Europei

O inițiativă fără precedent a Uniunii Europene a fost propusă luni de Franța și Germania pentru relansarea economică a Europei: sunt prevăzute fonduri de sprijin de 500 de miliarde de euro, care să fie acoperite de viitorul buget comunitar pentru perioada 2021-2027, informează Radio România Actualități.
 aboneaza-te
shutterstock_Uniunea-Europeana-steaguri

Anunțul a fost făcut luni seară de preşedintele Franței, Emmanuel Macron, și cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

„Comisia Europeană va trebui să se împrumute pe piețele financiare și să pună la dispoziția țărilor membre alocări bugetare, banii urmând să susțină acele regiuni și sectoare economice cele mai lovite de epidemie și de criza economică”, conform Radio România Actualități.

Ajutoarele vor fi acordate sub formă de subvenții, și nu de împrumut, astfel că statele nu vor trebui să le ramburseze.

Este un instrument absolut inedit în istoria și practica Uniunii Europene.

Angela Merkel: „Avem nevoie de măsuri de relansare economică, dacă dorim să ne redresăm. Acest fond de relansare va aduce o contribuție importantă care să le permită țărilor europene să apeleze în funcție de nevoile lor.”

Planul franco-german propune o strategie comună în domeniul sănătății, „ca să putem fi cu adevărat pregătiți în viitor pentru crize precum cea pe care o trăim acum”.

Emmanuel Macron: „Voința noastră este de a dota Europa cu competențe foarte concrete în materie de sănătate, stocuri comune de măști și de teste, capacități de achiziție comune și coordonate în cadrul tratamentelor și vaccinurilor, planuri de prevenție pentru epidemii, metode comune de depistare. Această Europă a sănătății, care nu a existat până acum, trebuie să devină principala noastră prioritate.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii