Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

În Franța se redeschid 3.300 de librării

În Franţa, ieşirea din carantină înseamnă şi relansarea activităţilor din sectorul cultural prin redeschiderea librăriilor. Librarii au primit ajutoare financiare, încearcă să se adapteze situaţiei, dar nu oferă noi titluri, multe apariţii edioriale au fost amînate, transmite Matei Vișniec, redactor RFI România.
Shangri-La Hotel Paris

În Franţa se vor redeschide 3.300 de librării, ceea ce înseamnă deja o enormă sursă de oxigen cultural pentru toată lumea. Librarii au avertizat însă că publicul va găsi puţine noutăţi pe standuri: din cauza crizei sanitare a fost amînată publicarea a cel puţin 5.000 de titluri, notează Matei Vișniec pentru RFI România.

Într-un interviu acordat revistei Le Point, preşedintele grupului Gallimard, Antoine Gallimard, arată că în Franţa în timp normal, în zilele de lucru, se vînd zilnic cam un milion patru sute de mii de cărţi, iar 700 000 sunt împrumutate din biblioteci. Editura Gallimard a amânat, în actualul context, pentru ianuarie anul viitor cărţile programate iniţial pentru această toamnă.

În afară de librării, în Franţa mai există alte aproximativ 25 000 de locuri unde se vînd cărţi, de exemplu chioşcuri de ziare şi supermarketuri. De acolo de altfel şi-au putut cumpăra francezii cărţi în timpul carantinei. „Iubitorii de literatură rămîn ataşaţi însă acestui spaţiu magic numit librărie, deşi pe viitor libertatea de a răsfoi cărţile de pe standuri va fi restrînsă, după cum şi numărul de cumpărători în interiorul librăriei va fi limitat”, notează Matei Vișniec.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii