Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Franţa se pregătește să aloce zeci de miliarde de euro în ajutorul firmelor afectate de epidemia de coronavirus

Franţa este pregătită să cheltuiască zeci de miliarde de euro pentru a ajuta companiile să depăşească impactul economic al epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul de Finanţe, Bruno Le Maire, informează News.ro, conform Reuters.
franta

Bruno Le Maire: „Vor fi toţi banii necesari. Statul le va susţine în totalitate (companiile n.r.). Actorii economici sunt într-un pericol total”.

Ministrul a mai spus că „statul va ajuta pe toată lumea să depăşească aceste timpuri dificile, iar acest lucru va costa zeci de miliarde de euro”.

Guvernul a luat deja măsuri pentru a ajuta firmele, de la amânarea plăţii impozitelor şi taxelor pe forţa de muncă la compensarea companiilor care reduc programul de lucru al angajaţilor şi oferirea de garanţii de împrumuturi prin intermediul băncii de stat pentru investiţii Bpifrance.

Publicaţia „Les Echos” a relatat că guvernul pregăteşte un plan de 30-40 de miliarde de euro pentru a susţine economia, ceea ce ar putea urca deficitul bugetar din acest an la peste 3% din PIB.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii