FacebookTwitterLinkedIn

Emmanuel Macron: „Franța se angajează să susțină Moldova prin proiecte de investiții ale întreprinderilor franceze, sprijin pentru reforma guvernării și a justiției, renovarea infrastructurii și dezvoltarea durabilă. De asemenea, susținem voința dumneavoastră de a reglementa conflictul din Transnistria, care reprezintă o provocare pentru pacea și securitatea europeană. De aceea, vreau să afirm foarte clar sprijinul neclintit al Franței pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova în frontierele sale recunoscute internațional și disponibilitatea noastră pentru a vă ajuta să parcurgeți acest drum”, conform Radio România Actualități.

Maia Sandu: „Republica Moldova este un stat european nu doar geografic; suntem europeni prin cultură, istorie, limbă, dar și aspirațiile de democrație, echitate și stat de drept. Două treimi din comerțul nostru extern este cu țările Uniunile Europene. Am simțit solidaritatea Franței, prin proiectele de dezvoltare desfășurate în localitățile Republicii Moldova, ajutându-i pe concetățenii mei să aibă condiții ami bune de viață. Simțim această solidaritate prin sprijinul oferit școlilor și profesorilor noștri”.

Președinta Republicii Moldova s-a aflat pentru două zile la Paris, unde a avut convorbiri cu ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu preşedintele Adunării Naționale, Richard Ferrand, și a participat la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri francez.