Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Franța a ridicat nivelul de alertă privind virusul gripei aviare

Autoritățile franceze sunt tot mai îngrijorate că virusul gripei aviare se extinde în Europa, așa că Ministerul Agriculturii de la Paris a ridicat nivelul de alertă privind virusul gripei aviare, după ce o formă severa a virusului a fost găsită la mai multe păsări de curte.
Swabbing,Mixed,Breed,Chicks,To,Test,For,Avian,Influenza

Potrivit ministerului de resort, virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la rațe, găini, curcani și porumbei aparținând unei gospodării din regiunea Ardeni, toate animalele fiind sacrificate, ca măsură de precauție.

„Este îngrijorătoare situația provocată de virusul gripei aviare. De la 1 august, au fost detectate 25 de cazuri în Europa, la păsări de curte dar și sălbatice”, a informat Ministerul Agriculturii.

Săptămâna trecută au fost raportate două cazuri de H5N8 în Belgia, un altul în Luxemburg, care avea legătură cu cel din Belgia. Cele mai recente cazuri au determinat Franța să crească evaluarea riscului la „moderat” de la „neglijabil”, astfel încât în unele zone păsările vor fi ținute închise, a precizat Ministerul Agriculturii de la Paris.

Instituția susține că aceste cazuri nu compromit statutul Franței de țară liberă de virusul gripei aviare, obținut din nou după precedenta epidemie.

Din cauza focarelor de gripa aviară unele țări care importă carne de pasăre, în special din Asia, pot impune restricții comerciale la produsele din carne de pasăre.

Iarna trecută, Franța a sacrificat aproximativ trei milioane de păsări, pentru a stopa răspândirea virusului gripei aviare.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii