Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Franța restricționează transfuziile de sânge pentru a evita riscul transmiterii virusului Zika

Turiștii care se întorc în Franța din zonele afectate de virusul Zika vor trebui să aștepte cel puțin 28 de zile înainte de a dona sânge pentru a evita orice risc de transmitere ale virusului, a declarat Marisol Touraine, ministrul francez al Sănătății, conform Reuters.
virusul zika

Virusul Zika, care se răspândește rapid în America, a fost declarat o urgență medicală globală de către Organizația Mondială a Sănătății

VEZI ȘI: SPANIA ANUNȚĂ PRIMUL CAZ DE INFECTARE CU VIRUSUL ZIKA

„Oricine vine dintr-o zonă afectată de virusul Zika nu poate dona sânge pentru cel puțin 28 de zile”, a declarat Touraine. Aceasta a îndemnat femeile însărcinate să anunțe autoritățile dacă au călătorit în una din zonele afectate.

Zika apărut pentru prima oară în America, anul trecut, fiind considerat responsabil de malformaţiile unor sute de copii care s-au născut cu microencefalie, iar de atunci au fost raportate cazuri în peste 30 de țări.

NOUA VICTIMĂ A VIRUSULUI ZIKA ÎN DOMENIUL AUTO: AUTOTURISMUL CELOR DE LA TATA MOTORS

Cea mai afectată țară este Brazilia, însă au fost depistate cazuri și în insulele Martinica şi Guadalupe din Caraibe, dar şi în Guyana Franceză, care se învecinează cu Brazilia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii