Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Bani și Investiţii |
|

Franța promovează impozitarea a 25% din profitul multinaționalelor

Țările ar trebui să poată impozita un sfert din profitul marilor companii, indiferent de locul în care acesta este obținut, a propus Franța în cadrul summitului G20.  
bani_money_taxe_impozit (3)

Franța a propus sâmbătă în cadrul reuniunii miniștrilor de finanțe din G20 revizuirea regulilor de impozitare transfrontalieră a companiilor, scrie Reuters.

Miniștrii de finanțe din G20 au aprobat oficial schița noi reguli privind impozitarea marilor companii, stabilind o rată minimă globală de impozitare de 15%.

Regulile, care urmează să fie finalizate la un summit din octombrie, ar permite țărilor să impoziteze 20-30% din profitul excesiv al unei mari multinaționale – definit ca profit care depășește 10% din venituri.

Țările în curs de dezvoltare, precum Brazilia, au făcut presiuni pentru o cotă mai mare, a declarat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, în cadrul reuniunii.

“Cred că cea mai bună soluție ar fi un nivel de impozitare a profitului de 25% pentru a răspunde preocupărilor unor țări în curs de dezvoltare, îngrijorări legitime de altfel”, a declarat ministrul francez de finanțe Bruno Le Maire.

Companiile luate în considerare pentru noile reguli ar fi multinaționalele cu cifră de afaceri globală de peste 20 miliarde de euro (23,8 miliarde de dolari), deși pragul cifrei de afaceri ar putea coborî la 10 miliarde de euro după șapte ani.

Gentiloni a spus că unele țări au depășit pragul de 10 miliarde, în timp ce altele au dorit să excludă unele sectoare industriale din domeniul de aplicare al noilor reguli, pe lângă serviciile financiare și industriile miniere care sunt deja scutite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii