Aceștia au cerut până la 8.000 de kilograme pe hectar, o scădere de aproape 22% de la 10.200 de kilograme pe hectar în 2019, a informat purtătorul de cuvânt al Uniunii Producătorilor de Şampanie din Franţa (CIVC), notează Agerpres.
Marii producători de şampanie au făcut presiuni asupra viticultorilor pentru a recolta semnificativ mai puţini struguri, în ideea de a evita o saturaţie a pieţei şi a susţine preţurile. În schimb, viticultorii au susţinut o reducere mai modestă în ideea de a profita de recolta promiţătoare de struguri din 2020.
“Sistemul va permite atât vânzătorilor de struguri să îşi menţină un venit acceptabil cât şi distribuitorilor să răspundă la cererea clienţilor şi să îşi păstreze fluxul de numerar”, a informat CIVC.
Aceasta înseamnă că o proporţie de 1.000 de kilograme de struguri la hectar va fi utilizată în acest sezon numai dacă exporturile vor atinge un anumit nivel, a adăugat purtătorul de cuvânt de la CIVC. În aceste condiţii, este posibil ca în 2020 cantitatea de struguri care va fi transformată în şampanie să fie de 7.000 de kilograme la hectar, o scădere de 31% comparativ cu cea de anul trecut.