Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Franța: Parteneriat cu agricultorii români

Ambasada Franței împreună cu un grup de ONG-uri și Ministerele Agriculturii francez și român au lansat un apel către agricultorii români pentru dezvoltarea unui parteneriat menit să aducă beneficii ambelor state.
 aboneaza-te
agricultura

Ambasada Franței împreună cu un grup de ONG-uri și Ministerele Agriculturii francez și român au lansat un apel către agricultorii români pentru dezvoltarea unui parteneriat menit să aducă beneficii ambelor state, informează Agerpres.

Scopul parteneriatului este de a facilita și beneficia conexiunea dintre formare, exploatări agricole și companiilor din sector. Mai mult, un alt obiectiv este acela de a pune în aplicare o abordare menită să sporească profesionalizarea meseriilor agricole prin intermediul schimburilor franco-române.

Într-un comunicat trimis vineri de Ambasada Franței, oficialii anunță: “Ca parte a componentei agricole a parteneriatului strategic franco-român, Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei în România şi un consorţiu de ONG-uri lansează un apel către agricultori şi întreprinderi din sectorul agricol şi agroalimentar din România pentru a construi împreună o punte între formarea tehnică iniţială şi cea universitară şi domeniul profesional”.

În octombrie 2019, 58 de directori ai liceelor agricole româneşti au beneficiat de o formare în cadrul aceluiaşi parteneriat. În prezent, se dorește pregătirea generațiilor viitoare, construind o bază de date a fermierilor şi companiilor care ar fi interesate de primirea stagiarilor români sau francezi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii