Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Franța: Parteneriat cu agricultorii români

Ambasada Franței împreună cu un grup de ONG-uri și Ministerele Agriculturii francez și român au lansat un apel către agricultorii români pentru dezvoltarea unui parteneriat menit să aducă beneficii ambelor state.
agricultura

Ambasada Franței împreună cu un grup de ONG-uri și Ministerele Agriculturii francez și român au lansat un apel către agricultorii români pentru dezvoltarea unui parteneriat menit să aducă beneficii ambelor state, informează Agerpres.

Scopul parteneriatului este de a facilita și beneficia conexiunea dintre formare, exploatări agricole și companiilor din sector. Mai mult, un alt obiectiv este acela de a pune în aplicare o abordare menită să sporească profesionalizarea meseriilor agricole prin intermediul schimburilor franco-române.

Într-un comunicat trimis vineri de Ambasada Franței, oficialii anunță: “Ca parte a componentei agricole a parteneriatului strategic franco-român, Ministerele Agriculturii român şi francez, Ambasada Franţei în România şi un consorţiu de ONG-uri lansează un apel către agricultori şi întreprinderi din sectorul agricol şi agroalimentar din România pentru a construi împreună o punte între formarea tehnică iniţială şi cea universitară şi domeniul profesional”.

În octombrie 2019, 58 de directori ai liceelor agricole româneşti au beneficiat de o formare în cadrul aceluiaşi parteneriat. În prezent, se dorește pregătirea generațiilor viitoare, construind o bază de date a fermierilor şi companiilor care ar fi interesate de primirea stagiarilor români sau francezi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii