Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Uncategorized |
|

Franța: Paris se confruntă cu cel mai mare val de căldură din ultimul secol

Parisul se confruntă cu cel mai mare val de căldură din ultimul secol, înregistrând temperaturi medii zilnice care depășesc 30 grade Celsius pe o perioadă de 7 zile.
 aboneaza-te
1. paris shutterstock_710380270

Parisul se confruntă cu cel mai mare val de căldură din ultimul secol, înregistrând temperaturi medii zilnice care depășesc 30 grade Celsius pe o perioadă de 7 zile, informează Bloomberg. Potrivit datelor meteo, duminica trecută s-au înregistrat 39 grade Celsius.

Vremea caniculară va ține până la mijlocul săptămânii viitoare. Valul de căldură creează condiții dificile pentru cetățenii care nu s-au mai confruntat cu o asemenea vreme din 2003, când s-au înregistrat temperaturi ridicate pentru 10 zile la rând, informează Francois Jopard, meteorologul Meteo-Franța.

Acesta a mai declarat: “În afară de perioada din 2003, capitala începe cea mai groaznică săptămână caniculară din 1873 până în prezent”.

Prefectul din Paris a declarat joi o alertă de val de căldură, luând măsuri pentru siguranța cetățenilor. Astfel, au fost comandate ventilatoare care vor fi trimise către persoanele din categoria de vârstă vulnerabila și sticle cu apă pentru persoanele fără adăpost.

Valul de căldură din 2003 a ucis aproximativ 15.000 de oameni în Franța. Tocmai de aceea, a fost introdus un plan de caniculă pentru a limita impactul valurilor de căldură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii