Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Franța a înregistrat luni cel mai mare număr de decese raportat într-o singură zi de la început pandemiei de coronavirus

Franța a înregistrat luni 418 decese, cel mai mare număr raportat într-o singură zi de la început pandemiei de coronavirus. Numărul total al pierderilor de vieți omenești se ridică la 3.024, informează Radio România Actualități.
Shangri-La Hotel Paris

Dintre cele 21.000 de persoane internate în spitale peste 5.100 sunt în stare gravă la reanimare. Regiunea pariziană a depășit Alsacia și a devenit cel mai grav afectată, cu aproape o mie de decese în total, aproape 8.000 de pacienți internați în spitale, dintre care 1.800 la reanimare, informează Daniela Coman, corespondentul RRA la Paris. Aici este așteptat până la sfârșitul săptămânii un vârf al epidemiei, cu înmulțirea cazurilor grave.

Sistemul de sănătate este într-un proces continuu de adaptare, s-au dublat spațiile de îngrijire în reanimare în spitalele publice și private, asistente și medici specializați în terapia intensivă din regiuni mai puțin afectate s-au oferit voluntari și au venit să își ajute colegii din capitală.

Franța și-a rezolvat pentru moment și problema penuriei de măști, cel puțin pentru personalul medical.

10 milioane de măști au fost aduse ieri din China cu un avion Cargo de mare capacitate, parte din comanda de un miliard făcută de guvernul fracez. Acest transport va fi urmat de alte aproximativ 50 de zboruri similare în următoarele luni, cu o frecvență de patru transporturi de materiale medicale pe săptămână.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii