FacebookTwitterLinkedIn

Clorochina este un antiviral ce este prezentat de câteva săptămâni ca un remediu miracol. În Franța, cel care a militat pentru tratarea bolnavilor de Covid-19 cu clorochină este profesorul în virologie Didier Raoult – directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Marsilia.

El a efectuat recent un test pe 24 de bolnavi. A administrat timp de 10 zile tratamentul anti-paludism bolnavilor de Covid- 19. Rezultatul: după 6 zile, doar 25% dintre pacienți mai aveau Covid-19. Iar 90 % dintre cei care nu au primit acest tratament, erau în continuare pozitivi.

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, anunță că a decis ca testul să fie derulat la „scară largă”, potrivit RFI. 

Ministrul Sănătății, Olivier Véran spune că până în prezent nu deține date suficiente pentru a recomanda direct acest tratament. El speră să obțină însă mai multe informații în 15 zile. Dacă rezultatele vor fi concludente, Franța va adopta acest tratament, precizează ministrul Sănătății. Oficialul susține că nicio țară din lume nu a mai decis până acum să acorde o autorizație de tratament pe baza unui test realizat pe doar 24 de pacienți.

Testul profesorului Raoult va fi realizat în mai multe spitale din Franța.

Profesorul explică faptul că la tratamentul normal anti-paludism a adăugat un antibiotic utilizat împotriva infecțiilor – este vorba de azitromicină – pentru a fi evitate suprainfecțiile bacteriene.

Organizația Mondială a Sănătății rămâne în continuare rezervată, în lipsa studiilor la scară largă.

Citește și: Cercetătorii își îndreaptă atenția către un vechi medicament folosit în tratarea malariei care ar putea funcționa și în cazul COVID-19