Franța a anunțat marți că a luat măsuri pentru a susține dezvoltărea sectorului de turism care a fost grav afectat de criza coronavirus. Din cauza pandemiei, s-au închis numeroase plaje, hoteluri și atracții turistice.
Guvernul a rambursat companiilor 70% din salariile brute ale lucrătorilor care sunt în șomaj, pentru a preveni pierderea locurilor de muncă. Această măsură a guvernului e posibil să se prelungească până în septembrie, declara Edouard Philippe, primul ministru al Franței.
Măsurile luate de gurvernul francez pentru salvarea turismului includ investirea a 18 miliarde de euro, dintre care 1,3 miliarde reprezintă planul de investiții dezvoltate de bănci pentru a salva business-urile mici.
Business-urile cu maximum 20 de angajați și 2 milioane de euro în venituri anuale, în sectoare precum turism, hoteluri și restaurant, vor putea să acceseze un fond de solidaritate până la sfârșitul anului pentru a primi subvenții de până la 10.000 euro.
Primul ministru a declarant că prioritatea guvernului este să prevină falimente și reduceri de locuri de muncă, de vreme ce 95% dintre hoteluri sunt închise.
Aproximativ 90 milioane de turiști străini au vizitat Franța în 2019, transformând-o în cea mai vizitată țară din lume, conform datelor publicate de guvern. Așadar, turismul reprezintă 8% din economia de 2,3 trilioane de euro a țării.
Edouard Philippe, prim ministrul Franței, a declarat într-o conferință de presă: “Turismul se confruntă în prezent cu cea mai grea provocare din istoria modernă. Pentru că acesta (turismul) este unul din bijuteriile coroanei a economiei franceze, iar salvarea lui este o prioritate națională”, conform CGTN.