Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Franţa declară stare de urgenţă medicală. Ce restricții se impun?

Franța se numără printre statele care instituie, din nou, starea de urgență sanitară, în contextul pandemiei de COVID-19.  
 aboneaza-te
covid franta coronavirus turnul eiffel shutterstock_1806926212

Guvernul francez a declarat miercuri, 14 octombrie, o stare de urgenţă a sănătăţii publice, relatează MediaFax.

Având în vedere răspândirea să pe teritoriul naţional, epidemia Covid-19 constituie un dezastru de sănătate care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică declararea unei stări de urgenţă medicală, astfel încât să poată fi luate măsuri strict proporţionale cu riscurile de sănătate suportate şi adecvate circumstanţelor de timp şi loc ”, indică raportul Consiliului de Miniştri.

Preşedintele Emmanuel Macron a susţinut o declaraţie la ora 21:00, ora României, unde a anunţat noile măsuri pentru combaterea răspândirii coronavirusului.

Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie preocupată, care arată că nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci încă 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem în ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este în întreaga Europă“, a declarat Emmanuel Macron.

Vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21.00 şi 6.00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole – Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. 

Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării“, a argumentat Emmanuel Macron.

Pentru a pune în aplicare măsura de carantină, „vor exista controale şi amenzi de 135 de euro şi în cazul unor infracţiuni repetate amenda va ajunge la 1500 de euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii